Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté otočili proti Znojmu. Obrat řídil hattrickem Balatka

Sváteční utkání v liberecké aréně liberečtí florbalisté zvládli. Před více než pěti stovkami fanoušků porazili Znojmo 6:4. Po první třetině to přitom vypadalo na blamáž, domácí ji prohráli 0:4. Jenže pak přišel šestigólový obrat, blýskl se především Balatka, který vstřelil hattrick.

První třetina byla pro domácí jak ze zlého snu. Hosté šli do vedení už v šesté minutě a za pár vteřin už to bylo o dvě branky. Liberečtí byli jako opaření a do konce třetiny se nezvedli, naopak v závěru inkasovali ještě dvakrát. Skóre po první třetině tak bylo hodně děsivé – 0:4.

Jenže po přestávce nastoupil na hřiště jiný tým. Se stahováním náskoku začal Balatka, který se trefil těsně před polovinou utkání. A potom začaly góly přibývat. Nejprve Lhotka a po něm Balatka snížili na rozdíl jediného gólu.

Ve třetí třetině pak FBC obrat dokonal. Hned v úvodu vyrovnal Ferdan a šest minut před koncem dal vítěznou branku Balatka. Vítězství pak potvrdil druhou brankou Ferdan. Hosté pak ještě sáhli ke hře bez brankáře, domácí už si ale vítězství pohlídali.

Filip Hanžl (Liberec) „Raz, dva a bylo to 0:4. V kabině jsme si prohlédli chvíli podlahu, zvedli hlavy a zbytek utkání zvládli na jedničku. Na Areně se nám nejlépe nehraje, o to si tří bodů vážíme víc.“

Petr Chohola (Znojmo) „Slova k hodnocení se mi hledají velmi těžce. Krása sportu není jen o výsledcích, ale i o cestách k nim. My dnes z naší cesty ve druhé a třetí třetině sešli a byli po zásluze potrestáni.“

FBC Liberec - TJ Znojmo LAUFEN CZ 6:4 ( 0:4, 3:0, 3:0)

Branky: 28. Balatka, 29. Lhota, 34. Balatka, 41. Ferdan, 54. Balatka, 59. Ferdan - 6. Kucharič, 7. Šindelář, 18. Palát, 19. Šindelář. Rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský. Vyloučení: 0:2, využití: 1:0. Diváků: 523. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 6 - Jan Chrást 23.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Znojmo, florbalista, Liberec, Lhotka

Florbalisté otočili proti Znojmu. Obrat řídil hattrickem Balatka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.