Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalisté ukončili sérii porážek a porazili Vinohrady. Play off už je blízko

Dlouhou sérii šesti porážek se podařilo ukončit libereckým florbalistům. V televizním utkání porazili Královské Vinohrady 6:5. Přitom po prní třetině prohrávali už 0:3. Dvě kola před koncem základní části mají na šestém místě šestibodový náskok před Bohemians. K jistotě vyřazovacích bojů jim tak v následujícíhc dvou kolech stačí získat bod, nebo čekat na ztrátu Pražanů.

První dvacetiminutovka přitom vypadala, že domácí navážou na řadu porážek. Hosté šli do vedení už ve dvanácté minutě, další branku přidali jen o chvíli později a v závěru ještě Stuchlík zvýšil na 3:0.

Do druhé třetiny ale nastoupil jiný Liberec a Vinohrady se naopak dostaly do útlumu. Hned ve 21. minutě snížil Salát a v polovině zápasu dal druhou branku domácích Kološ. Hosté pak opět odskočili, ale ve 34. minutě opět na jednu branku snížil Rozkovec.

Třetí třetinu začal Liberec opět dobře a po třech minutách hry vyrovnal druhou brankou Salát. V 50. minutě šli domácí Valešem do vedení, hosté ale ještě stihli vyrovnat. Důležité tři body ale přinesla branka Jakuba Kopeckého v 58. minutě. 

Filip Hanžl (FBC Liberec) „Tvrdá práce na tréninkách se konečně projevila bodově. Soupeře jsme pustili v první třetině do zápasu a 40 minut jsme museli již poněkolikáté v sezoně otáčet. Nasazení ve druhé třetině bylo za mne osobně hodno play off. Hráčům velké díky, ale musíme pracovat tvrdě dál. Příští týden jedeme daleko a rozhodně tam nejedeme na výlet.” 

Michal Pazdera (Vinohrady) „Po poměrně slušné první třetině přišel útlum. Nedokázali jsme se přizpůsobit tempu soupeře, který logicky tempo zvýšil. Chyběl nám pohyb a ochota dělat pohyb navíc, a to ze strany hráčů, kteří neměli míček v držení či dosahu. Také jsme se dnes poměrně trápili v zakončení.”

FBC Liberec - Sokol Královské Vinohrady 6:5 (0:3, 3:1, 3:1)

Branky: 21. Petr Salát, 30. Petr Kološ, 34. Patrik Rozkovec, 43. Petr Salát, 50. Radek Valeš, 58. Jakub Kopecký - 12. Lukáš Gregor, 13. Marian Jelínek, 19. Zbyněk Stuchlík, 32. Ondřej Stuchlík, 55. Lukáš Gregor. Rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváků: 362. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 10 - Petr Weissgärber 22

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Vinohrady, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, florbalista, Marian Jelínek

Florbalisté ukončili sérii porážek a porazili Vinohrady. Play off už je blízko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.