Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Perný prodloužený víkend florbalistů: Debakl v areně a nedělní těsná výhra nad Brnem

Dva ligové zápasy během tří dnů odehrál liberecký FBC. Florbalisté si nejdříve ve svátečním utkání zahráli s Mladou Boleslaví, od které schytali debakl 1:11. Zápas, který se hrál v hokejové areně přitom první třetinu byl poměrně vyrovnaný. Náladu si ale spravili v neděli, když už opět v hale Dukly těsně přemohli tým Bulldogs Brno.

Ale zpátky k pátku. Sváteční utkání v Home Credit areně se hrál ve výborné kulise. V první třetině se hrál vyrovnaný florbal, přesto Boleslavští utrhli na rozdíl dvou branek. Zřejmě klíčový moment celého zápasu přišel za stavu 1:3, kdy měl Liberec přesilovku, ale několika skvělými zákroky je vychytal hostující gólman Bauer.

To se odehrálo na začátku druhé třetiny. A i když v této části utkání byl poměr střel 12:11, Boleslav ji vyhrála 5:0 a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

I když ani třetí třetinu domácí nevypustili, branky stříleli opět pouze hosté, celkové skóre tak je hrozivé – 1:11. „Pro nás zápas rozhodla druhá třetina, která z naší strany byla herně nejlepší, bohužel jsme v ní vyhořeli střelecky a prohráli ji 0:5. Klukům děkuji za bojovnost po celý zápas. Boleslav vyhrála zcela zaslouženě, opět tým, který aspiruje na jiné příčky, než my a bylo to dnes vidět. A děkuji samozřejmě divákům za úžasnou návštěvu,“ řekl trenér domácích Jan Král.

FBC Liberec vs. Technology Florbal MB   1:11   (1:3, 0:5, 0:3)

Branka: Ferdan P.

Už v neděli ale FBC čekal další zápas. Tentokrát pod Ještěd dorazili Buldoci z Brna. Ti začali lépe a brzy vedli. Domácí pak vyrovnali, jenže Brno opět odskočilo. Druhou brankou v zápase ale opět vyrovnal Salát a první dějství skončilo remízou. Stejně tak i druhé, kde oba týmy vstřelili jednu branku.

Rozhodovalo se v poslední třetině. V její polovině se prosadil Strobach a bylo rozhodnuto. Domácí pak měli ještě další šance, skóre už se ale neměnilo. „Pro nás velice těžké utkání, máme spoustu zraněných hráčů, celé jsme to dnes odehráli na 10 lidí s pátečním zápasem v nohách. Kluci to odbojovali, hráli srdíčkem a myslím si, že jsme i zaslouženě vyhráli," řekl trenér Král.

FBC Liberec vs. Bulldogs Brno   4:3   (2:2, 1:1, 1:0)

Branky: 2x Salát, Klucho, Strobach

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Brno, Bulldogs Brno, florbalista, Mladá Boleslav, Liberec, Jan Král, Home Credit Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perný prodloužený víkend florbalistů: Debakl v areně a nedělní těsná výhra nad Brnem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.