Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecká florbalová senzace. FBC porazil mistra z Chodova

V Home Credit areně se v sobotu večer děly věci. Liberečtí florbalisté, kteří se dosud krčí u dna superligové tabulky, si vyšlápli na aktuálního českého mistra z Chodova a vyhráli 10:8. A to už ve druhé třetině vedli 6:0. Pražané nakonec zápas dokázali zdramatizovat, vítězství ale zůstává pod Ještědem.

Liberecký tým hrál v Home Credit areně letos podruhé. V prvním utkání na konci října podlehl Boleslavi, tentokrát to ale před více než pěti sty diváky bylo úplně něco jiného. Už první třetinu získal poměrem 4:0. A když ve 25. minutě Klucho zvyšoval už na 6:0, přitomní se museli štípat, zda se jim to všechno jen nezdá.

Pak se ale Chodov přeci jen vzpamatoval a do konce třetiny vstřelil dvě branky. Stíhací jízda pak začala ve třetí třetině, kdy Dóža dokázal snížit na rozdíl dvou branek. Domácí ale vždy odskočili a Chodov dotahoval marně.

Na straně Liberce se dařilo především Ferdanovi s bilancí 4+1 a také Radku Valešovi, který tři góly dal a na dva přihrál.

FBC se v neúplné tabulce dotáhl na deváté Pardubice, Chodov zůstává druhý.

Liberec – Chodov 10:8 (4:0, 2:2, 4:6)

Branky a nahrávky: 6. Valeš (Marek), 11. Ferdan (Veselý), 14. Valeš (Veselý), 19. Veselý (Valeš), 21. Ferdan (Valeš), 25. Klucho (Ferdan), 47. Kroupa (Salát), 51. Ferdan (Klucho), 55. Valeš, 57. Ferdan (Veselý) – 34. Maxa (T. Vávra), 40. Dóža (Pražan), 45. Chmelíček (Dóža), 47. M. Vávra (Pražan), 49. Dóža (Sýkora), 54. M. Vávra (Dóža), 55. Dóža (TS), 60. M. Vávra (Strachota). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 528.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Home Credit, Ještěd, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká florbalová senzace. FBC porazil mistra z Chodova  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.