Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FBC Liberec přivítá dosud suverénní střešovický Tatran

Liberečtí florbalisté v šestém kole extraligy přivítají dosavadního lídra ze Střešovic, který ještě neztratil ani bod. Jenže Liberec začal sezonu na své poměry výtečně a rád by překvapil i v sobotním utkání. Každopádně zápas slibuje zajímavou podívanou a mohla by dorazit i slušná návštěva.

FBC Liberec měl “volný víkend“, takže mohl pouze sledovat, jak si vedou ostatní kluby. Extraliga však výrazné překvapení nezaznamenala a Liberec se i nadále drží na skvělém šestém místě. Poslední zápas však svěřenci Lukáše Nesměráka nezvládli. Ve Vítkovicích totiž padli 2:6, leč těsně před koncem druhé třetiny drželi vyrovnaný stav. Zisk osmi bodů z pěti zápasů je přesto vynikající start do sezony.

Ten prožívá i Radek Valeš, který přidal ve Vítkovicích další branku a vylepšil si svou bilanci na 12 bodů (5+7). Díky povedeným posledním zápasům se “do světel reflektorů“ dostává i Martin Blažek, který na své konto připsal už pět přesných tref. Liberec se i nadále může spolehnout na příspěvek kapitána Marka Štěpánka, který má na obránce úžasnou bilanci 6+1. V útoku je rovněž znát houževnatost Lukáše Studeného, který díky ní vyprodukoval hned pět bodů (4+1).

Bilance Tatranu: 5 zápasů, 5 výher

Tatran je letos i přes odchody několika opor suverénní. Bilance 15 bodů za pět zápasů hovoří jasně. Střešovičtí překvapivě vynikali v úvodu sezony obranou, kterou opustili taková esa jako Michal Podhráský nebo Milan Garčar. V průměru inkasují muži v maskách tři branky na zápas, což je ve florbale velmi dobré číslo. V posledním zápase si Tatran poradil se svým “strašákem“ z Brna. Buldoci totiž v minulosti dokázali nejednou zaskočit, letos ovšem slavil výhru Tatran (6:4).

O produktivitu Pražanů se starají dvě mladé, avšak nadmíru zkušené hvězdy české extraligy. Jedná se o mediálně známou tvář Jana Natova (6+5) a poněkud tiššího, na hřišti však neméně výrazného, Marka Vávru (8+3). Oba borci v minulosti těžili ze spolupráce s “učitelem“ Martinem Richterem, kterému se bodově daří i v letošní sezoně. Po pěti zápasech má na svém kontě devět bodů (3+6).

Překvapí Liberečtí?

Pražský tým zamíří na sever Čech pro tři body. Ambice týmu Jiřího Jakoubka ani nemohou být nižší. Liberec však v domácím prostředí ukázal, že nechce dávat body lacino, ba naopak, chce jich maximum udržet na své půdě bez ohledu na soupeře.

Přijďte se podívat, jak utkání dopadne. Začíná se v sobotu 25.10. v 17:30 na Dukle.

Napsala redakce

Štítky Liberec, Tatran, FBC Liberec, Střešovice, Vítkovice, Extraliga ledního hokeje, Martin Richter, Jiří Jakoubek, Milan Garčar, Marek Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FBC Liberec přivítá dosud suverénní střešovický Tatran  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.