Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muži FBC Liberec jedou. Vyhráli i třetí domácí zápas sezony

V televizní předehrávce 5. kola přivítali liberečtí florbalisté na Dukle nováčka soutěže z Vinohrad. FBC i ve třetím domácím utkání dokázal zvítězit, pražského soupeře přestřílel výrazným rozdílem 11:4. Po loňské nepříliš vydařené sezoně tak jde o skvělý vstup do soutěže a Liberec je na čtvrtém místě.


Domácí vstoupili do utkání velmi koncentrovaně. Svého soupeře do nebezpečných pozic prakticky nepouštěl. Vinohrady však svou příležitost dostaly, a to hned trojnásobně. V první polovině úvodního dějství totiž hned třikrát dostaly možnost přesilové hry. A jejich největší zbraň je poslala do vedení. Poprvé se prosadil kapitán Jan Svoboda, další dvouminutový přestupek ztrestal Zbyněk Stuchlík. Liberec se ovšem průběžným stavem zápasu nenechal rozhodit, naopak přidal ve svém důrazu a do první sirény to neslo ovoce. Na 1:2 snižoval v přesilové hře Prokop Ferdan a hned v následujícím střídání srovnal přesnou ranou David Tampier. Za vyrovnaného stavu měl pěknou příležitost Martin Blažek, ale jak se později ukázalo, pouze se zastřeloval. O několik minut později již trefil přesně a Liberec vedl 3:2. Když pak rána Vážného neskončila za zády Mrkose, tento stav platil i během první pauzy.

Ve druhé části Vinohrady přidaly na aktivitě, domácí ovšem byli na rozestavení svého soupeře velmi dobře připraveni a jednoduchými pasy se dostávali na útočnou polovinu. Několik šancí si vypracovalo aktivní trio Blažek – Ferdan – Valeš, ale jejich oku lahodící akce bohužel nekončily v brance. Roli střelce tak poprvé v televizním utkání převzal Lukáš Studený, který zakončil rychlou akci po průnikové přihrávce Marka. Navýšit skóre mohl opět Prokop Ferdan, krásnou individuální akci ale nedotáhl do gólové koncovky. V polovině střetnutí se Liberec opět musel bránit ve čtyřech, když na trestné lavici pykal Blažek. FBC se však ubránilo a Martin Blažek si spravil chuť minutu a půl před koncem, kdy za asistence Radka Valeše rozjásal tribuny popáté. Liberec po dvou periodách vedl 5:2.

Nástup do třetí části pak rozhodl o vysokém vítězství domácího celku. Černobílí se v rozmezí pěti minut prosadili třikrát. Z volných úderů se postupně prosadili Marek Štěpánek a Radek Valeš, osmou trefu přidal utěšenou střelou Lukáš Studený. Pražané vedeni Janem Pazderou poté sáhli ke hře v šesti a hned jim to neslo ovoce. Nejdříve snižoval Milan Bína a brzy po něm mířil do černého Michal Dolejš. Ze strany hostů to ale bylo vše. Za to na domácí straně se činili Martin Blažek a Lukáš Studený. Prvně jmenovaný nejdříve dokončil hattrick, stejný počin se později povedl Studenému. Tomu se ale navíc povedlo přidat čtvrtou trefu v zápase, když trefil odkrytou svatyni hostí. Liberečtí tak za výraznéhopříspěvku Blažka a Studeného zdolali Vinohrady v poměru 11:4 a připsali si třetí vítězství na domácí půdě. Zápas měl vynikající kulisu, na tribuny si našlo cestu hned 417 fantastických diváků.

Komentář trenéra Lukáše Nesměráka: „Utkání bylo bláznivé, ale my jsme byli šikovní a důraznější v zakončení. Na soupeře jsme byli velmi dobře připraveni a vyplatilo se to. Zlomovým momentem určitě bylo, že jsme se nenechali zlomit dvěma vstřelenými góly. Ve hře 5 na 5 jsme nedostali gól.“

FBC Liberec - Sokol Královské Vinohrady 11:4 (3:2, 2:0, 6:2)

Góly: 4x Studený, 3x Blažek, Ferdan Prokop, Tampier, Štěpánek, Valeš
Rozhodčí: Martin Valenta a Michal Žďárský

 

Autoři

Štítky Liberec, Vinohrady, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži FBC Liberec jedou. Vyhráli i třetí domácí zápas sezony  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.