Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Juniorka Slovanu napodobila A tým a rozstřílela Mladou Boleslav 4:1

Nejen „A“ tým Slovanu o uplynulém víkendu zakončil nejvyšší fotbalovou ligu utkáním s Mladou Boleslaví. Stejný soupeř čekal také libereckou juniorku, která si na mladoboleslavském pažitu bez problému se svým soupeřem poradila. Aktuálního šampiona porazila 4:1 a i díky výhře letos liberečtí junioři skončí desátí.

Slovan se ujal vedení už po dvaceti minutách hry. Právě úvod byl jedinou částí utkání, kdy boleslavští dokázal hrát s libereckými vyrovnanou hru. Wesley da Silva zůstal až trestuhodně nehlídán a přestože brankář jeho střelu nejprve vyrazil na břevno, z dorážky už se mladý brazilský útočník nemýlil.

Domácí ale zvládli ještě do poločasového odchodu do kabin srovnat. Patrick Travis Albyna nechytatelnou dělovkou nedal Ondřeji Kolářovi šanci zasáhnout. Obdržený gól liberecké ještě více nakopl a ještě tři minuty před poločasovou přestávkou dokázal autor první branky překlopit vedení na stranu Slovanu.

Po změně stran potkala domácí tým komplikace, když se po srážce s protihráčem a tyčí zranil brankář Zeman. A hned po střídání jeho náhradník kapituloval, když se přesným zakončením prosadil Jan Šulc.

A o deset minut později juniorka Slovanu vedla dokonce 4:1. Ve skrumáži ve vápně Mladé Boleslavi se Erik Micovčák zorientoval lépe, než brankář Roudnický, a nasměroval míč do sítě. S tříbrankovým vedením už mohl Slovan hrát s relativním klidem a měl i nadále víc ze hry.

Závěr už byl kouskován řadou střídání domácí se do výraznějších šancí nedostávali. Blízko další brance byl opět Micovčák, Roudnického ale tentokrát nepropálil. Slovan tak na hřišti šampionů Juniorské ligy zvítězil 4:1.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 1:4 (1:2)

Branky: 39. Albina - 20. Da Silva, 42. Da Silva, 59. Šulc, 69. Micovčák. Rozhodčí: Severýn - Hrabovský, Vlasjuk. ŽK: 68. Malpon, 73. Schwendt - 39. Barac, 62. Blažek.

Sestavy: Mladá Boleslav: Zeman (58. Roudnický) – Kühnel, Košek (63. Novotný), Bojda (77. Král), Dohnalík (59. Dohnalík), Albina, Vodháněl, Kořínek (77. Malý), Zabilanský, Kopa, Malpon. Liberec: Kolář – Heppner, Šustr, Chlumecký, Šulc (62. Kazda), Da Silva (72. Dudek), Blažek (86. Dvořák), Barac (79. Vébr), Čuřík, Prokš, Micovčák (81. Baláž).

Štítky FC Slovan Liberec, BK Mladá Boleslav, Jan Šulc, Da Silva, Ondřej Kolář, FK Mladá Boleslav, Albina, Bílí Tygři Liberec, Juniorská liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorka Slovanu napodobila A tým a rozstřílela Mladou Boleslav 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.