Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První změny ve Slovanu. Končí Latka, Vůch i Polák. Baroš se rozmyslí, Mikula zůstane

V sobotu pro Slovan skončila další ligová sezóna a hráči se rozjeli na dovolenou. Už teď ale sportovní manažer Jan Nezmar ohlásil první změny v kádru. Končí třeba Martin Latka, který byl hodně zraněný nebo Egon Vůch, na kterého Liberec neuplatnil opci. Naopak Milan Baroš ještě jasné ne neřekl a klub si pojistil služby obránce Mikuly.

Hlavní cíl sportovního manažera? Udržet tým co nejvíc pohromadě. „Rozhodně chceme, aby kádr zůstal co nejvíc pohromadě a pokračoval v započaté práci. Závěr sezony ukázal, že si vše konečně sedlo a máme na čem stavět,“ řekl Jan Nezmar pro klubový web.

V tom by měl spolupracovat i s trenérem Jindřichem Trpišovským. Na jeho případné další pokračování byla oboustranná opce a tu už klub uplatnil. Míč je tak nyní na straně trenéra.

Ten už ví, s kým případně do další sezóny nemá počítat. V kolonce odchodů je jméno Martin Latka, Jan Polák a Egon Vůch, ale je možné, že ještě další přibudou.

Jen na hostování tu byl Tomáš Souček, o kterého ale Slovan nadále hodně stojí. „Byli bychom opravdu šťastní, kdyby pokračoval, nicméně realita je jasná. Byl tu na půlročním hostování a nyní pojede na mistrovství Evropy do 21 let. Uvidíme, jak s ním bude počítat Slavia. Pokud by byla jen minimální šance, že by tu zůstal i nadále, určitě se o ni popereme,“ řekl Nezmar.

Podobné je to i se stoperem Martinem Kouřilem, kterého přibrzdilo zranění, pokud se ale klub s Jabloncem dohodl, vysoký obránce by mohl i nadále působit ve Slovanu.

V něm po úspěšném jaru zůstane i Jan Mikula. „Odehrál tu výborné jaro a my jsme v minulých dnech uplatnili opci, kterou jsme měli ve smlouvě,“ informoval sportovní manažer.

Ten už nepočítá s Egonem Vůchem, na kterého Slovan neuplatnil opci a řeší i situaci dalšího křídelníka Ekpaie, který především v závěru jara chytl velkou formu. „Už jednáme s ním, s agentem i s jeho klubem o tom, aby pokračoval u nás. Už se tu adaptoval, pro jeho vývoj by mohlo být složité opět měnit prostředí,“ vysvětil Jan Nezmar.

Nejisté je také setrvání gólmana Dúbravky, jehož jméno se skloňuje nejčastěji se Spartou. „Byli bychom rádi, kdyby pokračoval, nicméně dá se počítat s tím, že bude pomýšlet výš. Počítáme s možností jeho odchodu, ale pokud si to vyhodnotí, že pro něj bude nejlepší, když zůstane, budeme jen rádi,“ zní se Slovanu.

Veřejným tajemstvím také bylo ukončení kariéry Milana Baroše. Ten se ale ještě definitivně nerozloučil. „Pořád se cítím dobře a v kabině mě to baví. Opravdu to nechci vypálit z patra. Potřebuju o tom popřemýšlet a pobavit se o tom s rodinou,“ řekl zkušený forvard Milan Baroš po posledním zápase sezóny.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Milan Baroš, Martin Latka, Egon Vůch, Jan Mikula, Jan Nezmar, sportovní funkcionář, jaro, Jindřich Trpišovský, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První změny ve Slovanu. Končí Latka, Vůch i Polák. Baroš se rozmyslí, Mikula zůstane  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.