Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan přišel o brankařskou jedničku. Martin Dúbravka podepsal smlouvu se Spartou

Dres Slovanu po necelém roce svléká brankářská jednička, kterou byl Martin Dúbravka. Jeho přestup do pražské Sparty, o kterém se už delší dobu spekulovalo, včera večer potvrdil sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar. Osmadvacetiletý slovenský gólman se postavil do liberecké branky v osmadvaceti zápasech.

„Martin pomohl nám a my jsme pomohli jemu. Přál jsem si aby zůstal, ale bylo to na něm,“ řekl sportovní ředitel Jan Nezmar.

Dúbravka podepsal se Spartou tříletou smlouvu, z Liberce přišel jako volný hráč. „Je to pro mě výzva a pozitivní krok v kariéře,“ okomentoval svůj přestup Dúbravka. Ten zároveň děkuje za angažmá v Liberci. „Vztahy jsem tam měl nadstandardní. Od začátku jsme se ale bavili o roční smlouvě a já jsem chtěl jít dál. Těch nabídek bylo více, ale já jsem se rozhodl pro Spartu. Hrát za Spartu je výzva pro každého hráče,“ dodal.

Martin Dúbravka odchytal také skoro stovku zápasů s v Žilině, s dánským Esbjergem si zahrál také Evropskou ligu. V květnu 2014 debutoval pod trenérem Jánem Kozákem v A-mužstvu Slovenska proti Černé Hoře (výhra 2:0). Odchytal první poločas. 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, Jan Nezmar, AC Sparta Praha, Martin Dúbravka, Martin, Evropská liga UEFA, Ján Kozák, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan přišel o brankařskou jedničku. Martin Dúbravka podepsal smlouvu se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.