Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík Graiciar přestoupí do italské Fiorentiny. Letošní sezonu ale ještě stráví ve Slovanu

I když je ve Slovanu teprve od zimy a stihl zasáhnout pouze do šesti utkání, přesto osmnáctiletý forvard Martin Graiciar přestoupí. A půjde dokonce o slavnou Fiorentinu! Graiciar přišel do Liberce jako volný hráč a podle iSportu by měl stát 40 milionů korun. Nadcházející ročník Het ligy ale ještě stráví v modrém libereckém dresu.

Graiciar je v současné době na Euru hráčů do devatenácti let. V zápase proti Portugalsku se navíc trefil a skauty Fiorentiny zřejmě o svém talentu přesvědčil. Tým dnes od 18 hodin čeká semifinále s Anglií.

A mladý hráč zaujal i fanoušky Slovanu. Nastoupil sice jen šestkrát, ale vždy byl hodně vidět a pral se o každý míč. Připsal si také jednu asistenci.

Graiciar by měl po skončení Eura podstoupit zdravotní prohlídku a pokud vše dopadne, podepíše smlouvu. Italský klub ale hráče ještě nechá v Liberci, kde by přece jen měl dostávat větší a větší prostor.

Slovan opouští i další mladý hráč – obránce Chlumecký bude hostovat v druholigovém Varnsdorfu.

A posily? Spekuluje se o několika jménech. Blízko přestupu do Liberce z Bohemians má údajně středopolař Michal Hubínek a na hostování by mohl přijít také další středový hráč Filip Havelka ze Sparty. Ten je ale nyní také na Euru devatenáctek.

Trenér Trpišovský i nadále stojí o útočníka van Burena, tomu se ale daří v přípravě Slavie a případná dohoda tak zatím uvázla na mrtvém bodě.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Martin Graiciar, Slovan Liberec, Fiorentina, FC Slovan Liberec, ACF Fiorentina, Mistrovství Evropy ve fotbale, Portugalsko, Anglie, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Varnsdorf, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík Graiciar přestoupí do italské Fiorentiny. Letošní sezonu ale ještě stráví ve Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.