Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oslabený Slovan chce v nadcházející sezoně vylepšit deváté místo z minulého ročníku

Spousta odchodů, příchodů poskromnu a úzký kádr. Taková je situace v kabině Slovanu před novou sezonou. Vedení manšaftu i samotní hráči si dávají za cíl vylepšit loňské deváté místo. „Chtěli bychom hrát Evropu, ale to nám bude asi zapovězeno,“ posteskl si na dnešní tiskové konferenci kapitán týmu Vladimír Coufal. Bodejť by k nadcházející sezoně nevzhlížel tým se zdvihnutým ukazováčkem symbolizujícím obavy. Dres Slovanu během letní pauzy svléklo třináct hráčů, což je polovina manšaftu.

Na soupisce chybí před novou sezonou Martin Dúbravka, Egon Vůch, Tomáš Souček, Milan Baroš, Martin Kouřil, Jan Polák, Martin Latka, Ubong Ekpai i Ilja Kubyškin. Posil zatím ale přišlo jen poskromnu. Z hostování se vrátili Karel Knejzlík, Ondřej Machuča a Zdeněk Folprecht. Tomáš Malinský zamířil z Hradce Králové do Liberce. Na hostování ze Sparty přišli Jiří Kulhánek, Matěj Pulkrab a Filip Havelka.

PSALI JSME: Coufal: Vyskakovat si na Slavii nebo Spartu? To, co tam předvádějí za nesmysly, to je úplně šílenost

Do nové sezony vstoupí Slovan každopádně nejspíš také s Martinem Graiciarem, o jehož přestupu do Fiorentiny se v posledních týdnech jedná. „Celé jednání probíhá asi měsíc. Byli jsme domluveni tak, že pokud projde zdravotní prohlídkou, nějakou dobu bude trénovat s jejich týmem a poté se připojí k nám, kde ještě stráví celou sezonu,“ prozradil sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar. Podle něho není vyloučeno ani to, že pod Ještěd zamíří ještě další posila.

„Neumím to teď odhadnout. Čtyři pět týdnů se snažíme přivést do mužstva hráče na posty, u kterých jsme věděli, že budeme muset nahradit. Nedaří se nám to, není to na současném fotbalovém trhu v našich silách. Asi těžko najdeme nějakou zlatou žílu a budeme si moct někoho koupit. Spíš je šance, že nám některý z klubů pustí někoho z přebytečných hráčů,“ dodal Nezmar.

Slovan si v přípravě nevedl špatně. Třikrát zvítězil, třikrát remízoval a jednou prohrál. V sedmi utkáních ale vstřelil jen devět branek. „Mužstvo je slabší hlavně z pohledu defenzivy, což ukázala hlavně příprava. Toho se bojím, nechci ale podceňovat kluky. Jsou mladí a v tomhle prostředí jsou schopni zlepšovat se každým dnem,“ doplnil sportovní ředitel.

Slovan před novou sezonou skládá takřka nový tým. Třináct hráč odešlo a deset hráčů aktuální soupisky je mladších třiadvaceti let. „V přípravě se vyznačují běhavým agresivním fotbalem. Tohle mužstvo je hladové, agresivní a dobře fyzicky vybavené,“ shrnul trenér Jindřich Trpišovský.

Jasným cílem Slovanu je vylepšit deváté místo z minulé sezony. „Kdyby z mužstva vypadli tři čtyři důležití hráči, těžko je budeme nahrazovat. Nejdůležitější tedy bude zdravotní stav. Pokud budou všichni zdraví, jsem přesvědčen, že doma jsme schopni porazit každého a venku uhrát nějaké body,“ uzavřel trenér.

Slovan na dnešní tiskové konferenci představil také nové dresy Nike, kterou jsou bez límečků a v podobném barevném provedení, jako ty v uplynulé sezoně. Hráči si podle vedení klubu na nových dresech pochvalují mimo jiné přesunutí jmenovek nahoru nad čísla, jak bylo dosud zvykem pouze při pohárových zápasech. Další nepřehlédnutelnou změnou je také nové logo Preciosa na prsou.

Foto

Štítky FC Slovan Liberec, tisková konference, Vladimír Coufal, Jindřich Trpišovský, Jan Nezmar, fotbal, Evropa, AC Sparta Praha, Martin Dúbravka, Milan Baroš, Tomáš Souček, Egon Vůch, Jan Polák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabený Slovan chce v nadcházející sezoně vylepšit deváté místo z minulého ročníku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.