Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pro mě ideální návrat, užívám si, že jsem se tady zase trefil, komentuje Matěj Pulkrab

Útočník Matěj Pulkrab prožil ideální návrat do Liberce, kam letos v létě zamířil na hostování ze Sparty. Jako střídající hráč se trefil hned v úvodním kole nové sezony první fotbalové ligy proti Zlínu a gólem z 84. minuty zařídil Slovanu výhru 1:0. Proti "Ševcům" skóroval už počtvrté.

"Pro mě ideální návrat, užívám si, že jsem se tady zase trefil. Jen doufám, že na to tady budu navazovat i v dalších zápasech," řekl novinářům Pulkrab, který už v Liberci hostoval v jarní části sezony 2015/16 a připsal si v jeho dresu první ligové starty.

V nejvyšší soutěži dal ve 22 duelech devět gólů a hned třetinu z toho Zlínu. "Ševcům" navíc v dresu Sparty vstřelil branku i v domácím poháru. "Je pravda, že se mi proti Zlínu daří, ale nedokážu říct, čím to je. Asi nějaké štěstí," usmál se dvacetiletý útočník.

PSALI JSME: Slovan porazil Zlín nejtěsnějším rozdílem i přes střelecký zmar

V dnešním duelu přišel na trávník do druhé půle podpořit ofenzivu Slovanu, který hrál přesilovku od 26. minuty. Nejdřív se se spoluhráči trápil v koncovce proti skvěle chytajícímu gólmanovi Stanislavu Dostálovi, ale nakonec dotlačil míč z dorážky v 84. minutě do sítě.

"Byly tam tyčky, Dostál měl několik skvělých zákroků, až nechápu, co chytil. Věřil jsem, že tam něco spadne a nakonec taková haluz," usmál se. "Už předtím, jak mi to dal Kéba (Kerbr) pod sebe, jsem si říkal, že to musí být gól. Stačilo to dát jen nahoru a asi to byl gól. Ale brankář tma nechal nohu a skvěle to chytil. Asi nejvíc nechápu, když to měl Kéba na volej a brankář zase byl u tyče," chválil zlínského gólmana.

Hostující tým inkasoval už jen v v devíti hráčích, protože se zranil Petr Jiráček a "Ševci" už měli vystřídáno. "Zlín zpočátku dobře bránil, když ještě měli sílu. Postupem času ale bylo vidět, že už mají hodně naběháno, tvořily se tam díry a šancí bylo víc a víc," řekl Pulkrab.

"Je to hodně důležité vítězství. Zlín je silný tým, je v pohárové Evropě a má hodně posíleno. Nás navíc čeká venku Olomouc, doma Sparta, takže jsme na rozjezd potřebovali vyhrát," dodal.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, fotbal, HET liga, Matěj Pulkrab, AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Stanislav Dostál, SK Sigma Olomouc, Petr Jiráček, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro mě ideální návrat, užívám si, že jsem se tady zase trefil, komentuje Matěj Pulkrab  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.