Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Slovan nedal trápící se Boleslavi šanci. Výhru 3:0 zařídil dvěma přesnými zásahy Graiciar

Fotbalisté Mladé Boleslavi pokračují ve špatném vstupu do prvoligové sezony. Středočeši ve čtvrtém kole doma podlehli Liberci 0:3 a s jedním bodem klesli na poslední místo neúplné tabulky. Utkání rozhodl dvěma góly Martin Graiciar po dvou asistencích Romana Potočného, v závěru ještě zvýraznil libereckou výhru střídající Filip Havelka. Slovan poskočili na čtvrtou pozici.

Do první větší šance se po třech minutách dostali domácí. Přikryl našel v pokutovém území Mebrahtua, jehož střelu stačil vytěsnit brankář Kolář. Na druhé straně Breiteho tvrdou střelu vyrazil gólman Vejmola.

Boleslavští si vytvářeli šance, ale trápili se v koncovce. Rada i Fabián stříleli vedle, Magera jen slabě k připravenému Kolářovi. V závěru poločasu převzal iniciativu Slovan. Po akci Folprechta a Breiteho na jeden dotek ještě Graiciar pálil vysoko nad branku.

Ve 39. minutě už osmnáctiletý útočník otevřel skóre, když ho jako zcela neobsazeného na zadní tyči našel z rohu Potočný, který netradičně nastoupil na levém kraji obrany. Graiciar oslavil premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Trenér gólmanů mi ještě před zápasem poradil fintu na brankáře, říká Martin Graiciar

Boleslav se snažila brzy po změně stran odpovědět. Po závaru v šestnáctce se ale dobře zorientoval Kolář a liberecký brankář později vyrazil i pokus střídajícího Chramosty.

Hosté v 64. minutě přidali druhou branku. Potočný dlouhým nákopem z vlastní poloviny vyslal do samostatného úniku Graiciara a ten opět zkušeně překonal Vejmolu.

Domácí vypadali, že je druhá branka zmrazila a působili bezradným dojmem. Alespoň snížit mohl Magera, jenže pálil vysoko nad břevno. Vedle liberecké branky pak hlavičkovali Takács s Chramostou.

Liberec si hlídal náskok a ve třetí minutě nastavení ho ještě navýšil. Ševčík poslal do úniku náhradníka Havelku, který propálil boleslavského brankáře a rovněž oslavil první ligový zásah v kariéře. Boleslav doma prohrála čtvrté ligové utkání za sebou.

"Povedl se nám aktivní vstup do utkání. V těchto utkáních je rozhodující první branka, ta se nám aktivitou podařila vstřelit. Dali jsme gól ze standardky a ve druhém poločase v době, kdy měla Boleslav největší tlak a nějaké dvě tři možnosti, se nám podařilo z brejku krásně dohrát na 2:0. Výsledek 3:0 je samozřejmě krásný, za mě obrovská poklona pro naše mužstvo v uvozovkách oslabené o ty zkušené hráče. V Boleslavi se nehraje lehce, loni jsme tady 0:3 prohráli. Mužstvo hrálo výborně, takže pochvala pro něj i pro fanoušky, že přijeli v takovém počtu i pozdě večer," shrnul trenér Jindřich Trpišovský.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 0:3 (0:1)

Branky: 39. a 64. Graiciar, 90.+3 Havelka. Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Vít. ŽK: Takács, Stronati, Čmovš - Potočný, Graiciar, Folprecht. Diváci: 2834.

Sestavy: M. Boleslav: Vejmola - Pauschek (61. Chramosta), Stronati, Čmovš, Fabián - Takács, Rada (69. Mareš) - Přikryl, Magera, Klobása - Mebrahtu (61. Komličenko). Trenér: Uhrin ml. Liberec: Kolář - Coufal, Mikula, Karafiát, Potočný (90. Knejzlík) - Ševčík, Folprecht, Kulhánek, Breite, Voltr (88. Pulkrab) - Graiciar (73. Havelka). Trenér: Trpišovský.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, HET liga, fotbal, Jindřich Trpišovský, Martin Graiciar, Roman Potočný, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Filip Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Slovan nedal trápící se Boleslavi šanci. Výhru 3:0 zařídil dvěma přesnými zásahy Graiciar  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.