Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Slovan nedokázal udržet těsné vítězství se Slováckem a musí si vystačit s jedním bodem

Remíza 1:1 s trápícím se Slováckem sesadila liberecký Slovan ze čtvrtého místa ligové tabulky za pražskou Spartu. Pondělní dohrávku HET ligy mohl rozhodnout Matěj Hybš dvacet minut před koncem zápasu, když jako jediný v modrobílém dresu skóroval. V závěru ale hosté dokázali srovnat a odváží si z Liberce bod. Po dvou červených kartách dohrávaly oba manšafty utkání v deseti hráčích.

Na první větší šanci si prokřehlí diváci museli počkat až do šestatřicáté minuty, kdy po centru Coufala hlavičkoval pod břevno Pulkrab. Brankář Heča byl ale proti a největší událostí první půle tak zůstávala červená karta Davida Machalíka, který už v šesté minutě ostře „sundal“ Voltra.

"Začátek byl z naší strany aktivní a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Ale přišla červená karta, která samozřejmě zápas někam posunula, a náš výkon šel od té 7. minuty strašně dolů. Znervózněli jsme a připomínalo to naše první utkání se Zlínem, kdy jsme taky hráli dlouhou přesilovku," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

V druhém poločase se ale síly na hřišti vyrovnaly. Liberecký Karafiát po první žluté fauloval Navrátila, který byl u zrodu šance hostí. Za to si od rozhodčího vysloužil druhou žlutou kartu a šel také předčasně do sprch.

V jednasedmdesáté minutě se ale domácí mohli radovat. Brankář Slovácka v souboji o balon úspěšně zasáhl, míč mu ale z rukou ukopl spoluhráč Juroška. Ke smůle hostí se balon dostal přímo na nohu Hybše, který bez problému rozvlnil síť za zády brankáře.

Slovan však žádnou z šancí neproměnil a po vzoru nedáš dostaneš inkasoval čtyři minuty před koncem. Chybu Lukáše Váchy proměnil v gól Tomáš Zajíc. Na nerozhodném výsledku už žádný z týmů nedokázal nic změnit.

"Přesilovku jsme nedokázali absolutně využít, a když jsme se i přes ten špatný výkon dostali do vedení, nepochopitelně jsme ho ztratili z jedné střely na branku," shrnul utkání Trpišovský a dodal: "Ztratili jsme dva body v domácím prostředí a z utkání, které jsme měli dobře rozehrané. Vedli jsme a měli jsme několik brejků. Ale nezasloužili jsme si vyhrát za to, jak jsme utkání vedli. Předvedli jsme několik zkratů. Soupeř se nevzdal a bojoval do poslední chvíle. Je to pro nás krutý večer, ale hlavně zklamání z výkonu."

FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Branky: 71. Hybš - 85. Zajíc. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Fišer. ŽK: 9. Folprecht, 30. Karafiát, 67. Pulkrab - 72. Divíšek, 78. Šumulikoski, 84. Daníček. ČK: 63. Karafiát - 6. Machalík. Diváci: 3895

Sestavy: FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Potočný - Coufal (C), Folprecht, Breite (60. Bosančič), Ševčík - Voltr (46. Hybš), Pulkrab (77. Vácha). 1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek – Daníček, Šumulikoski – Navrátil, Machalík, Havlík – Zajíc.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec, FC Slovan Liberec, Slovan, 1. FC Slovácko, fotbal, Matěj Hybš, červená karta, AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský, Lukáš Vácha, FC Fastav Zlín, Tomáš Zajíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Slovan nedokázal udržet těsné vítězství se Slováckem a musí si vystačit s jedním bodem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.