Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Derby v loňské sezoně nám příliš nevyšla, o to větší motivací máme teď, říká trenér Slovanu

Podještědské derby s pořadovým číslem sedmačtyřicet klepe na dveře. V loňské sezoně se libereckým proti sousedovi z Jablonce příliš nedařilo, když ve dvou ligových zápasech získali jediný bod. O to víc by chtěli naplno bodovat v sobotním derby na stadionu U Nisy. To, že jsou fotbalisté Slovanu mírným favoritem, přiznává i trenér fotbalistů Jablonce Zdeněk Klucký.

„Rivalita byla, je a bude. Lidé to rozebírají a zájem o tohle utkání je větší než v jiných případech. Malinko navrch má Liberec, který bude hrát v domácím prostředí a vidím ho jako favorita,“ dodal trenér Klucký.

Fotbalisté Slovanu jsou nabuzeni poslední výhrou, kterou si odvezli z Edenu. Slavii minulý týdne nejenže potrápili, ale také obrali o tři body. „Oba týmy jsou na tom letos bodově dobře. Podobně jako v jiných utkáních, může být i v derby rozhodující první branka. Navíc v uplynulé sezoně se nám derby moc nepovedla, o to větší motivaci letos máme,“ shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

SOUTĚŽ: Známe majitele VIP vstupenek na derby. Vítěze vybral trenér Slovanu Trpišovský

A jaká je bilance Slovanu v Podještědských derby? Liberečtí ovládli rovnou polovinu z šestačtyřiceti zápasů, dvanáct duelů skončilo plichtou a jedenáctkrát zvítězil Jablonec nad Nisou. „Čeká nás samozřejmě velice vypjatý zápas a všichni si uvědomujeme jeho výjimečnost. Pokud jde osobně o mě, pocházím z Prahy. Podještědské drby jsem sice v minulosti sledoval, ale nepřikládal jsem mu takovou důležitost. Po příchodu do Liberce jsem ale okamžitě zjistil, co derby pro lidi tady znamená,“ dodal asistent trenéra Slovanu Jaroslav Köstl.

Podještědská derby nebývají nějak bohatá na počet vstřelených branek. Skoro čtvrtina zápas skončila výsledkem 1:0.

Další derby je naplánováno na sobotní podvečer s úvodním hvizdem v 17:00. Před zápasem se můžete těšit i na promo stánek AAA Auto, tedy ligového partnera, díky němuž budou mít účastníci poločasové soutěže možnost vyhrát navíc i auto na víkend nebo dokonce na celý měsíc. V jednom ze stanů ve fAAAns zóně na umělce by navíc měla před zápasem proběhnout i autogramiáda s jedním z fotbalistů.

Foto

Štítky FC Slovan Liberec, FK Jablonec, HET liga, fotbal, Jindřich Trpišovský, Jaroslav Köstl, Zdeněk Klucký, trenér, fotbalista, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa, SK Slavia Praha, motivace, AURES Holdings a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Derby v loňské sezoně nám příliš nevyšla, o to větší motivací máme teď, říká trenér Slovanu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.