Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan čeká boj o postup do čtvrtfinále poháru. U Nisy přivítá Karvinou

Po úspěšném období v ligové soutěži, kdy Slovan vyhrál poslední tři utkání včetně zápasů na Slavii a derby s Jabloncem, čeká liberecké fotbalisty pohárový zápas. Hraje se osmifinále a U Nisy se představí MFK Karviná. Klub láká fanoušky, například na Východní tribunu bude zvýhodněné vstupné. Permanentkáři mají vstup zdarma. Hraje se od 16.30.

„Mým snem je finále poháru. Pro postup přes Karvinou uděláme maximum,“ vyhlásil trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Jeho tým v posledních týdnech jede a je chválen za aktivní a variabilní hru. Slovan porazil Duklu, vyhrál na Slavii, která měla šňůru 36 utkání bez prohry a v sobotu vyprášil v derby Jablonec 4:1.

To Karviná je na tom o poznání hůř, v lize se jí až tak nedaří, naposledy doma podlehla Plzni, ale kdo zápas viděl, musí být před pohárovým zápasem opatrný. Karviná totiž Plzeň přehrávala a jen díky chybně odpískanému faulu nevyrovnala na 2:2.

Domácí prostředí by ale měla být výhoda pro Slovan. „Kdyby to bylo v opačném gardu, bylo by to rozhodně nepříjemné cestování. Soupeře už si v poháru člověk těžko vybírá, ale to, že hrajeme doma a navíc se soupeřem, kterého už v lize máme za sebou, považuji za příznivý los," dodal trenér.

Karviná v letošním ročníku přešla přes Slavičín a Kroměříž, Slovan si poradil s Dobříší a třetiligovým Hodonínem, kde ale rozhodl až v prodloužení čtyřmi góly.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Slovan Liberec, Karviná, MOL Cup, Plzeň 2-Slovany, Lužická Nisa, Jablonec, MFK Karviná, Jindřich Trpišovský, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan čeká boj o postup do čtvrtfinále poháru. U Nisy přivítá Karvinou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.