Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan inkasoval v Jihlavě hned třikrát a může klesnout na páté místo ligové tabulky

Výhra na Slavii, porážka Jablonce v Podještědském derby a postup v poháru přes Karvinou. Slovan poslední čtyři utkání vyhrál, na stadionu Jihlavy ale přišla studená sprcha. Trápící se manšaft trenéra Ivana Kopeckého překvapivě jednoduše převálcoval Slovan, který tak díky porážce 1:3 může klesnout na páté místo v tabulce.

Na první branku nemuseli prokřehlí diváci čekat dlouho. Z rohového kopu se dostala Jihlava do vedení už v páté minutě, kdy Martin Nový poslal centr na zadní tyč branky libereckého Koláře. U tyče čekal připravený Keresteš, který hlavičkoval na Krejčího. Ten chladnokrevně zakončil.

O dvacet minut později bylo srovnáno. Potočného standardka mířila přesně na hlavu připraveného Martina Graiciara, který se zakončením neměl problém. Jihlavský brankář Hanuš neměl šanci.

V závěru prvního poločasu zažila liberecká obrana velkou krizi. Nejprve Jan Záviška v pětatřicáté minutě využil dlouhé přihrávky a chyby brankáře Slovanu, který vyběhl vstříc jihlavskému záložníkovi. Ten si ho ale jednoduše obhodil a zakončil do prázdné brány.

O pouhé dvě minuty později Záviška skóroval podruhé. Tentokrát mu krásně přihrál Ikaunieks a Záviška střelou z první překonal Koláře podruhé.

V druhém poločase nezvládl Slovan i přesto, že byl střelecky aktivnějším týmem, výsledek nijak změnit a připsal si čtvrtou prohru v sezoně. Utkání navíc dohrával bez Romana Potočného, který si po první žluté kartě připsal druhou v pětaosmdesáté minutě za nešťastný pokus o nůžky, při kterém kopl protihráče do hlavy.

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 3:1 (3:1)

Branky: 6. Krejčí, 35. Záviška, 37. Záviška - 24. Graiciar. Žluté karty: 23. Keresteš, 41. Krejčí, 49. Vaculík - 27. Potočný, 80. Karafiát, 85. Potočný Červené karty: 85. Potočný Rozhodčí: Marek - Pochylý, Dobrovolný. Diváci: 2063.

Sestavy: FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Nový, Tlustý, Krejčí, Keresteš - Fulnek, Dvořák, Vaculík (80. Zoubele), Záviška, Popovič (86. Daníček) - Ikaunieks (90+1. Urblík) FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr (84. Voltr) - Bosančić, Kulhánek, Potočný - Ševčík (71. Folprecht), Graiciar, Hybš (59. Pulkrab)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, HC Dukla Jihlava, Roman Potočný, Jan Záviška, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, MFK Karviná, Ivan Kopecký, Martin Nový

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan inkasoval v Jihlavě hned třikrát a může klesnout na páté místo ligové tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.