Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan se vrací na pohárové příčky díky vítězství nad Baníkem. Tři body zařídil Breite a Voltr

Fotbalistům Slovanu se podařilo odčinit prohru s Jihlavou v minulém kole a v sobotu odpoledne porazili na stadionu U Nisy trápící se Baník Ostrava. Vítězství 2:1 zařídili Radim Breite a Radek Voltr. Za Baník se trefil Tomáš Mičola.

Promrzlí diváci nemuseli na první branku čekat dlouho, když je už ve třetí minutě rozehřál Radim Breite. Tomu v šestnáctce přesně přihrál Pulkrab. Breite nedal svou střelou mezi nohy gólmanovi šanci a nekompromisně zakončil.

Už o deset minut později bylo srovnáno. Autor první branky ztratil míč na polovině hřiště, čehož využil ostravský de Azevedo. Ten přihrál na Tomáše Mičolu, který se pokusil překonat Koláře ve skluzu. To se mu na první pokus nepovedlo, míč se k němu ale odrazil zpět, a tak mohl pohodlně zakončit.

Poslední slovo ale měli liberečtí, když dvacet minut před koncem zapomněla ostravská obrana na Radka Voltra na hranici ofsajdu. Ten po zpracování balonu vyrazil vstříc Šustrově bráně a pod padajícím gólmanem zakončil.

Liberečtí se tak díky vítězství vrátili na pozice zaručující účast v evropských pohárech. Baník zůstává na chvostu ligové tabulky. "Pozitiva z toho utkání jsou v podstatě jen to, že jsme ubojovali vítězství, a pak vstup do utkání, který byl takový, jaký jsme si představovali. Dali jsme rychlou branku. Zbytek už tolik pozitivní není. Sehráli jsme tradiční zápas z poslední doby, v momentě, kdy vedeme, tak soupeři po hrubé chybě dovolíme lacino skórovat. To soupeře nakopne a pak jsme se v průběhu utkání trochu trápili," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský a dodal: "Přežili jsme dvě nebezpečné situace. V době, kdy jsme se trápili snad nejvíc, se nám povedla hezká akce. Ondra Karafiát našel Voltra a ten utkání rozhodl. Za stavu 1:1 jsme věřili, že utkání od 70. minuty zlomíme, že kondiční stránka bude hrát pro nás, protože v tom jsme silní. To se nakonec potvrdilo. Po výpadku v Jihlavě ztratit doma body by bylo složité. Naším přáním je, abychom si to za 14 dní doma rozdali s Olomoucí o druhé nebo třetí místo. K tomu jsme potřebovali vyhrát a musíme něco přivézt z Bohemky."

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 3. Radim Breite (Pulkrab), 71. Radek Voltr (Karafiát) - 13. Tomáš Mičola (De Azevedo) Žluté karty: 60. Voltr, 82. Bosančić - 63. Morgan, 82. Mičola Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Pospíšil Diváci: 4875

Sestavy: FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal (C), Karafiát, Kúdela, Kerbr - Breite, Kulhánek, Bosančić - Bartl (80. Mikula), Pulkrab, Hybš (45. Voltr) (90. Graiciar). FC Baník Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azatskyi, Morgan - Šindelář - Mičola (83. Macej), Hrubý (77. Poznar), De Azevedo (59. Šašinka), Granečný - Baroš (C)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Radim Breite, Radek Voltr, Tomáš Mičola, FC Vysočina Jihlava, Lužická Nisa, SK Sigma Olomouc, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se vrací na pohárové příčky díky vítězství nad Baníkem. Tři body zařídil Breite a Voltr  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.