Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan nenašel recept na "Klokany". Z Ďolíčku si odváží bod za bezbrankovou remízu

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v opatrném utkání 15. ligového kola s Libercem bez branek. Hosté teprve podruhé za posledních 18 zápasů nejvyšší soutěže neskórovali a nevyužili šanci minimálně do neděle bodově dotáhnout druhou Olomouc. V neúplné tabulce zůstali čtvrtí. "Klokani" bodovali pošesté za sebou, mohou ale přijít o šestou příčku.

Slovan vstoupil do zápasu lépe a hned v první minutě se dostal do šance Breite, který z první těsně minul. Liberec nastoupil s třemi obránci a domácí se s tím první půlhodinu srovnávali. V 17. minutě chyboval při rozehrávce gólman Bohemians Fryšták, který trefil napadajícího Pulkraba, balon se ale odrazil mimo.

"Klokani" přidali po 30 minutách a během chvíli si vytvořili tři dobré šance. V 36. minutě se do Dostálova centru položil Nečas a hosty zachránil brankář Kolář, hned o minutu později domácí útočník ze strany procpal míč pod gólmanem, ale z úhlu jej do sítě neumístil. Vzápětí si naskočil na centr Krch a hlavou těsně přestřelil.

Na startu druhé půle utekl Reiter, ale na jeho přihrávku Mašek těsně nedosáhl. Pak opět na chvíli převzal taktovku Liberec a Fryšták musel v 63. minutě zasahovat proti voleji od Coufala.

Hra se pak rozdrobila do osobních soubojů a šancí výrazně ubylo. Až v 80. minutě dostali možnost rozhodnout Bohemians. Veterán Jindřišek z přímého kopu z hranice vápna zakroutil míč přesně do horního rohu, ale hostující gólman Kolář střelu bravurně vytáhl na roh.

Strhnout výhru na svou stranu mohli i hosté, kdyby střídající Voltr nezamířil vedle. V nastavení pak na malém vápně nezakončil domácí Luts. Bohemians i tak bodovali s Libercem teprve podruhé za posledních pět zápasů.

Jindřich Trpišovský (Slovan Liberec) „Vzhledem k tomu, co se na hřišti odehrávalo, je remíza spravedlivá. Bohemka měla v závěru prvního poločasu několik možností, které ale nevyužila. Hrálo se před fantastickou kulisou, bohužel hra už tak dobrá nebyla. Chtěli jsme vyhrát, ale herní styl Bohemians nás nenechal kombinovat, bylo tam hodně nakopávaných balónů. S remízou nemohu být spokojen, když už, tak ať padají góly a je to 2:2."

Bohemians 1905 - FC Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Jílek - Arnošt, Fišer. Diváci: 4189. Žluté karty: 80. Kúdela

Sestavy: Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Krch (c), Šmíd, Kocić - Reiter (81. Luts), Jindřišek, Hašek, Vaníček - Mašek (87. Tetteh) - Nečas (66. Kabajev). FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal (c), Kúdela, Karafiát, Mikula - Breite, Bosančić (66. Kerbr), Kulhánek, Potočný - Pulkrab (76. Voltr), Graiciar (46. Bartl)

Štítky FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Bílí Tygři Liberec, SK Sigma Olomouc, Fryšták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nenašel recept na "Klokany". Z Ďolíčku si odváží bod za bezbrankovou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.