Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan přezimuje na čtvrtém místě. Sobotní výhru nad Sigmou zajistil kapitán Coufal

Slovan přezimuje na příčkách zaručující evropské poháry. Rozhodla o tom dnešní výhra nad Sigmou Olomouc, kterou jedinou brankou v zápase vystřelil kapitán Vladimír Coufal. Liberečtí tak bez ohledu na výsledek Sparty v zítřejším utkání s Mladou Boleslaví zůstanou na čtvrté příčce, dva body za Sigmou a Slavií a třináct bodů za suverénní Plzní.

První poločas mnoho výrazných šancí nepřinesl. Už v sedmé minutě zahrozili hosté, když se olomoucký Hála pokusil zužitkovat přesnou přihrávku za obranu. Jeho pokus ale Kolář zvládl zlikvidovat. Po čtvrthodině hry se naopak do výrazné šance dostal Slovan. Mezi olomouckými obránci pronikl liberecký Graiciar, který přesně přihrál na Breiteho. Ten ale mířil nad břevno.

"Prvních 60 minut jsme hráli velice dobře, patřilo to k našim lepším výkonům. Byli jsme dobří na míči, dobře jsme kombinovali, byli i nebezpeční. Bohužel ty šance, které jsme si vytvořili, neskončily gólem. Olomouc měla první poločas jediný záchvěv po naší ztrátě," shrnul trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

V druhém poločase se už více než tři tisícovky diváků mohly zaradovat. Kerbrův centr v pětapadesáté minutě doplachtil až na hlavu neuhlídaného kapitána Slovanu, který bez zaváhání poslal míč hlavou pod břevno. O čtvrt hodiny později byli hosté blízko srovnání, střela Plška ale mířila nad odkrytou branku Koláře.

"Ve druhém poločase jsme v tom pokračovali a po souhře obránců jsem dali gól. Olomouc trochu prostřídala, změnila rozestavení a ke konci zápasu si vytvořila tlak. Jednou nás podržel Kolář a jednou nedal Plšek v jasné šanci na 1:1. Tam se asi lámalo utkání a měli jsme obrovské štěstí, že to neskončilo gólem," dodal trenér Slovanu.

V závěru utkání se hra přelévala ze strany na stranu, Olomouc už ale nedokázala druhou podzimní porážku odvrátit. Naopak fotbalisté Slovanu si připsali devátou letošní výhru a přezimují na čtvrtém místě ligové tabulky.

"Troufnu si říct, že naše vítězství bylo zasloužené, měli jsme víc šancí. Dostali jsme se na 30 bodů a jsme zachráněni. Byl to poslední ostrý zápas, pak je tři měsíce pauza, takže to ovlivní atmosféru. Hráčům jsme říkali, že se hraje na život a na smrt. Jsme rádi, že jsme to doma uzavřeli hezkým vítězstvím s dobrým soupeřem," uzavřel Trpišovský.

FC Slovan Liberec - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branky: 55. Coufal, žluté karty: 28. Jemelka, 50. Radaković, 76. Manzia, 80. Zahradníček, 90+2. Texl, rozhodčí: Orel - Kotík, Koval, diváci: 3334

FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal (C), Karafiát, Kúdela, Kerbr - Breite (81. Folprecht), Kulhánek - Bartl, Bosančić (75. Ševčík), Potočný - Graiciar (88. Pulkrab). SK Sigma Olomouc: Buchta - Sladký (80. Obročník), Radaković, Jemelka, Vepřek (C) - Zahradníček, Houska, Kalvach, Hála (59. Texl) - Plšek - Moulis (70. Manzia)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Vladimír Coufal, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan přezimuje na čtvrtém místě. Sobotní výhru nad Sigmou zajistil kapitán Coufal  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.