Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O Coufala je zájem. Zápas se Sigmou bedlivě sledovali zástupci klubů z Turecka

Liberecký fotbalista Vladimír Coufal dal v dnešním utkání 16. kola s Olomoucí teprve svůj třetí gól v první lize a potřetí šlo o vítěznou trefu. Kapitán Slovanu zajistil Severočechům výhru 1:0 a přezimování na pohárové čtvrté pozici v tabulce. Branku věnoval manželce, s kterou je přesně půl roku.

"Dva góly za půl roku, to jsem nikdy nedal. Mám obrovskou radost, jsem hrozně rád, že jsem pomohl vítězným gólem. To už je snad taková tradice, když ten gól dám. Tlačil jsem čas, co to šlo, dneska to ubíhalo hodně pomalu," řekl novinářům Coufal.

"Jsem za ten gól hodně rád. Věnuji ho manželce i synovi. Jsme spolu půl roku teprve, tak aspoň jsem ji potěšil tímhle," dodal pětadvacetiletý reprezentační obránce.

Z pozice pravého beka si v 55. minutě naběhl na centr od dalšího krajního zadáka Milana Kerbra a hlavou z malého vápna svou druhou trefou v sezoně rozhodl. "My takhle hrajeme celou sezonu, my beci to máme za úkol. Takže to nebylo nic náhodného, vyplynulo to z naší hry," prohlásil Coufal.

Pochvaloval si, jak Liberec olomouckého soupeře, který až do dnešního zápasu figuroval na druhé pozici, přehrával. "První půle byla jedním z nejlepším poločasů, co jsme tady doma odehráli. Kombinovali jsme, drželi balon a Olomouc neměl vůbec nic. To jsem neviděl, aby jen nakopávali míče a my si je sbírali. Zápas nám sedl," uvedl Coufal.

Jeho celek přezimuje na čtvrtém místě tabulky dva body za druhou Slavií a třetí Olomoucí. "Před začátkem tohle nikdo nečekal, je to vynikající podzim. Za 30 bodů jsme neskutečně rádi, asi můžeme říct, že jsme tímto výsledkem v boji o Evropu," prohlásil pravý bek.

Těšilo ho, že Liberečtí dopřáli vítěznou rozlučku svému sportovnímu řediteli Janu Nezmarovi, který odchází do Slavie. Po zápase si navlékli trika se jménem oblíbeného funkcionáře. "Honza tady něco odvedl, chtěli jsme mu za to nějak poděkovat. Ještě se jdeme rozloučit teď na večeři. Chtěli jsme se mu odvděčit vítězstvím, to se povedlo," řekl Coufal.

Není jisté, zda v Liberci zůstane. Přímo na dnešním zápase se na něj byli podívat zástupci klubů z Turecka. "Dokonce i jeden trenér jednoho klubu. Tak si ho možná odvezou po dnešku, zase dal gól z beka," podotkl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

"Přemýšlím, co bude v zimě, jak se to tady bude skládat. Momentálně nedokážu odpovědět, co bude. Uvidíme. Zatím jsem tady a nikam nejdu. Nechte se překvapit," řekl tajemně Coufal. "Třeba budu sportovní ředitel po Nezmičovi," vtipkoval Coufal.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, fotbal, Jindřich Trpišovský, HET liga, Vladimír Coufal, Turecko, Bílí Tygři Liberec, SK Slavia Praha, Milan Kerbr, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Coufala je zájem. Zápas se Sigmou bedlivě sledovali zástupci klubů z Turecka  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.