Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Derby v přípravě. O vyrovnávacím gólu Jablonce rozhodlo video

Slovan má za sebou první přípravný zápas zimní sezony pod vedením nového trenéra Davida Holoubka. A rovnou proti Jablonci. Liberečtí si po kondičním soustředění nevedli špatně a s odvěkým rivalem uhráli remízu 1:1. Poprvé se také na zápase Slovanu ukázalo video. A rozhodlo o tom, že vyrovnávací gól Jablonce byl regulérní.

Slovan do zápasu vstoupil lépe a už po sedmi minutách vedl 1:0, když se po přihrávce Folprechta prosadil Pulkrab. Hrálo se na těžkém terénu v Xyvěrově a oba týmy se s balonem spíš zžívali.

Po půlhodině ale bylo srovnáno, když se trefil Doležal. Jeho gól musel posvětit videorozhodčí, protože nebylo jasné, zda nešlo o osfajd.

Do konce zápasu se pak skóre nezměnilo, druhý jablonecký gól právě pro ofsajd uznán nebyl.

V libereckém dresu se kromě několika hráčů juniorky představil i teprve devatenáctiletý Liberijec Dorley, který je v týmu na zkoušku z litevského týmu FK Trakai.

První poločas odehrál také střední obránce Köstl, který je v Liberci na hostování ze Sparty. A na hřiště se dostal i další Sparťan Wiesner.

David Holoubek (Liberec) „Bylo to naše první přípravné utkání. Jdeme z těžkých kondičních tréninků rovnou do zápasů. Protočili jsme dvě sestavy. Vyzkoušeli hodně hráčů. Hodnotit utkání proto nechci, jelikož jde spíše o zkoušku. Na Kypru jsme potrénovali hodně kvalitně. Kluci toho měli dost. Poznal jsem v Liberci skvělou partu lidí, která chce pracovat a dotáhnout Liberec co nejvýš. Chceme hrát hodně na míči, presovat a hrát aktivně. První zápas Dorleyho byl hodně slušný, byl jsem s ním spokojen."

Petr Rada (Jablonec) „Měli jsme tu mladší hráče z juniorky. Vystřídali jsme všechny, což byl náš záměr. Nikdo se nezranil, to je nejdůležitější. Začátek z naší strany nebyl dobrý, nechali jsme Liberec hrát a byli zalezlí. Poté se hra vyrovnala. Výsledek je dle mého spravedlivý. Jsem spokojen se všemi hráči, které tu mám. Počasí nám přeje, a to je taky velice příjemné."

Slovan Liberec – Jablonec 1:1 (1:1)

Branky: 7. Pulkrab - 31. Doležal. Rozhodčí: Příhoda - Vít, Novák.

Liberec: Hladký - Coufal (46. Mikula), Köstl (46. Karafiát), Kúdela (46. Blažek), Knejzlík - Breite (46. Wiesner), Bartl (46. Michalec) - Havelka (46. Bosančić), Folprecht (46. Voltr), Dorley (67. Gembický) - Pulkrab (46. Potočný)
Jablonec: Hrubý - Janković (46. Holeš), Hübschman (46. Pernica), Lischka, Hanousek - Považanec (46. Kubista) - Jovović (73. Pleštil), Trávník, Breda (84. Petržilka), Schön (46. Mihálik) - Doležal (46. Tecl)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Jablonec, Tipsport liga, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, David Holoubek, FK Trakai, AC Sparta Praha, Petr Rada, Kypr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby v přípravě. O vyrovnávacím gólu Jablonce rozhodlo video  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.