Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: První jarní výhra Slovanu. Ve sněhové vánici si poradil s Mladou Boleslaví

Zimní sport dnes připomínalo utkání libereckého Slovanu s Mladou Boleslaví. Teploty pod bodem mrazu a sněžení přivítalo fotbalisty v sobotu odpoledne na stadionu U Nisy. Liberečtí v prvním jarním utkání na Spartě nebodovali a tak měli co napravovat. Utkání s Mladou Boleslaví rozhodl jediným golem Matěj Pulkrab v druhém poločase.

Rozhodčí Nenadál teprve 20 minut před výkopem uznal hrací plochu za způsobilou, i tak se ale oba týmy musely vyrovnat s velmi těžkými podmínkami. Hru znepříjemňoval silný mráz kolem mínus pěti stupňů a také sněžení. "Už na včerejším tréninku byla plocha malinko zmrzlá, tvrdší, i když vyhřívání tu jede naplno. Věděli jsme, že bude těžký terén. To, co se stalo před utkáním, kdy se řešilo, jestli se bude hrát nebo ne, tak to je komplikace do kabiny. Ale my jsme chtěli hrát, nic jiného jsme si do hlavy nedávali," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Slovanu David Holoubek.

První poločas mnoho gólových šancí nepřinesl. Ve třiadvacáté minutě se míč po rohu dostal až k noze Milana Kerbra, který v rozhodující moment upadl. Rozhodčí situaci posoudil jako „čistou“ a penaltu nenařídil. O dvacet minut později se dostal do dobré příležitosti Roman Potočný, který hlavou mířil vedle.

V šedesáté minutě už prokřehlé diváky rozehřál Matěj Pulkrab. Roh Potočného se nejprve odrazil na vápno, odkud rozběhnutý Oscar vystřelil. Míč se odrazil od obránce na malé vápno k Pulkrabovi, který se nemýlil a jedinou brankou rozhodl utkání.

"Pro nás to byl důležitý zápas, první domácí, navíc po utkání na Spartě, kde jsme prohráli ač po dobrém výkonu v druhém poločase. Chtěli jsme druhý poločas ze Sparty převést do dnešního zápasu. Kluci zahráli dobré utkání, měli jsme víc brankových příležitostí. Můžeme být spokojeni, hráli jsme na velice těžkém terénu a s kvalitním soupeřem. Pokud chceme pomýšlet na vyšší příčky, musíme zvládat domácí utkání," uzavřel trenér.

Už za týden čeká fotbalisty Slovanu opět v sobotu od 15:00 další domácí ligové utkání, když do Liberce zavítá Karviná.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branky: 60. Pulkrab

FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Karafiát (64. Mikula), Kačaraba, Kerbr - Breite, Folprecht - Oscar (86. Bartl), Bosančić, Potočný - Pulkrab (72. Da Silva). FK Mladá Boleslav: Polaček - Pauschek, Klíma, Takács, Klíma - Mareš (64. Kateřiňák), Jánoš (C) - Sus, Přikryl, Konaté (77. Hubínek) - Golgol (63. Ladra)

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, HET liga, fotbal, David Holoubek, Matěj Pulkrab, AC Sparta Praha, Lužická Nisa, Milan Kerbr, MFK Karviná, Da Silva, Roman Potočný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: První jarní výhra Slovanu. Ve sněhové vánici si poradil s Mladou Boleslaví  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.