Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Se Slavií přijedou v neděli dva tisíce fanoušků. Vysoce rizikové utkání, varuje policie

Podle některých odhadů patnáct set, ale mluví se i o dvou a půl tisících. Každopádně na Liberec se v neděli přiřítí červenobílá vlna. Slávističtí fanoušci skupují lístky na nedělní ligový zápas, který bude emotivní i na hřišti, vždyť do Liberce přijede exliberecký trenérský štáb Jindřicha Trpišovského.

Pokud jde o atmosféru, tohle bude zápas jara. Plný stadion, oba týmy vyhecované i díky tomu, že řada členů prošla oběma tábory. Jindřich Trpišovský se svým štábem, Jan Nezmar, na hřišti Kúdela, Kolář, Sýkora nebo Pokorný. A v Liberci Mikula a řada Sparťanů, kteří Slavii nic zadarmo nedají.

Před možnými problémy varuje i policie, která utkání vyhodnotila jako vysoce rizikové. Očekává, že dorazí patnáct set příznivců Slavie, zástupci pražského týmu očekávají o tisíc víc.

„Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosti s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku, proto budou v případě páchání výtržností ze strany fanoušků policisté připraveni tyto incidenty ihned řešit,“ říká mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Ve městě a okolí stadionu budou desítky policistů – pořádková jednotka i posily z jiných krajů. Situaci bude monitorovat i desetičlenný antikonfliktní tým.

Příznivci Slavie se začnou po obědě scházet v centru města, ve 14 hodin pak vyrazí pochod směrem na stadion. „Z tohoto důvodu dojde dle potřeb v době doprovodu ke krátkodobé uzavírce ulic Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská, a to i pro veřejnou hromadnou dopravu. Po ukončení fotbalového utkání může být krátkodobá uzavírka obdobného charakteru,“ vysvětlila mluvčí.

Slovan má pro Slávisty připraven sektor pro hostující fanoušky s kapacitou šesti set lidí, uvolnil jim i sektory D a E na západní tribuně. Liberečtí fandové by měli využít vstup od dopravního hřiště. „Nebudete se muset potkávat s tolika slávisty a odbavení by mělo být plynulejší, tedy aspoň pokud nedorazíte až na poslední chvíli. Všem doporučujeme přijít ke vchodům s dostatečným časovým předstihem, aby se včas dostali na stadion,“ varuje klub.

Autoři | Foto Slavia Praha

Štítky Slovan Liberec, Slavia Praha, Het liga, Policie ČR, policie, Liberec, Jindřich Trpišovský, Jan Nezmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se Slavií přijedou v neděli dva tisíce fanoušků. Vysoce rizikové utkání, varuje policie  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.