Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na tréninku Real, v zápase Horní Dolní. Asi potřebujeme ragbyovou bránu, zlobil se Coufal

Fotbalisté Liberce po nedělní prohře 0:2 v podještědském derby v Jablonci protáhli sérii bez vstřelené branky už na 304 minut a jejich kapitán Vladimír Coufal neskrýval velkou frustraci. Nechápal, že na trénincích jeho tým vypadá jako Real Madrid a v zápasech je ve finální fázi neškodný.

„Na tréninku tam je každý fotbalista, pak přijdou kritické momenty v zápase a my si nedáme dlouho přihrávku. Já nevím, jak to zlomit. Přijďte se podívat na tréninky, tam to vypadá, že hraje Real Madrid. A v zápase to vypadá, že hraje Horní Dolní," řekl Vladimír Coufal.

Jeho celek v Jablonci prohrával od 16. minuty po trefě Martina Doležala a pojistku na domácí triumf přidal čtyři minuty před koncem střídající Jaroslav Diviš. „Jablonec vyhrál, protože má gólové hráče a my je momentálně nemáme. Nemůžeme dát gól. Když se dostaneme do šancí, zazdíme je. Nemyslím, že bychom byli úplně horším týmem, bylo to tak remízové utkání. S tím rozdílem, že oni prostě dají gól. Doležal je sám mezi dvěma, vyskočí si na centr a dál gól," konstatoval Coufal k první trefě, které předcházel neodmávaný těsný ofsajd.

„Nevím, co k tomu říct. Řeknu, že klasika tady," podotkl liberecký pravý bek.

Jeho celek zahodil několik šancí hlavně v úvodu. „Zlomilo se to asi v prvním poločase. Na začátku tam měl šanci jednak Wesley, pak tam nedohrál brejk, co jsme šli asi pět na dva a Breity odražený balon taky netrefil. Měli jsme první poločas šance na vyrovnání, nedali jsme je a pak tam na konci přijde Diviš, který nevím, jak dlouho nehraje, a gólem roku ze 40 metrů to pojistí," kroutil hlavou Coufal.

Jeho tým v druhé půli držel balon, ale k ničemu to nevedlo. „To my umíme, to je taky momentálně tak jediné, co umíme. Držet balon. Bohužel na tohle se nehraje. Já už nevím, co musíme dělat. Asi nám budou muset dát ragbyovou bránu, nebo já nevím, protože my ten gól asi nedáme do konce sezony," řekl pětadvacetiletý obránce.

Slovan se po třetí prohře za poslední čtyři kola propadl na šesté místo tabulky a na čtvrtý Jablonec ztrácí dva body. Boj o poháry ale Coufal nevzdává. „Není to ztracené, ale musíme začít dávat góly, vyhrávat zápasy. Tohle je série, že bych musel být sprostý. Jsem z toho hotový. Aspoň jsme udrželi lepší vzájemné zápasy s Jabloncem, to je jediný pozitivní dojem z tohohle utkání," připomněl Coufal podzimní domácí výhru nad Jabloncem 4:1.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Vladimír Coufal, Slovan Liberec, fotbal, derby, Jablonec, Real Madrid, trénink, FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, Martin Doležal, Jaroslav Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tréninku Real, v zápase Horní Dolní. Asi potřebujeme ragbyovou bránu, zlobil se Coufal  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.