Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Špatný druhý poločas. Slovan prohrál s Jihlavou 1:3

Fotbalisté Jihlavy ve 27. ligovém kole překvapivě vyhráli po obratu v Liberci 3:1. Vysočina zvítězila poprvé šesti zápasech a zvýšila svůj náskok před sestupovými příčkami na tři body. Slovan vedl od závěru první půle po trefě Matěje Pulkraba, ale po pauze otočil stav dvěma góly Pavel Dvořák a pojistku přidal David Ikaunieks. Liberec pět kol po sobě nezvítězil, z toho počtvrté prohrál a z šestého místa se mu vzdalují pohárové příčky.

V liberecké zahajovací jedenáctce se překvapivě objevil záložník Pilař, který nastoupil od začátku k soutěžnímu utkání téměř po roce. Do domácí sestavy se také vrátil po trestu za vyloučení nejlepší střelec Pulkrab.

Severočeši byli v první půli aktivnější, ale do gólových šancí se dlouho stejně jako soupeř nedostávali. Folprecht v dobré pozici hlavičkoval nad a následně dobrý centr zprava jen prolétl jihlavským malým pokutovým územím. Minutu před přestávkou už domácí otevřeli skóre. Folprechtův rohový kop prodloužil na bližší tyči Karafiát a Pulkrab hlavou zblízka nezaváhal. Připsal si devátou trefu v ligové sezoně. Liberec skóroval po 347 minutách.

Jihlava po pauze přidala. Ve 48. minutě domácí gólman Hladký vytáhl Štěpánkovu hlavičku a poté si poradil i s velkou šancí Fulneka. V 58. minutě už ale Vysočina srovnala, když se po centru zleva hlavou obloučkem pod břevno trefil Dvořák. Liberci se v druhém poločase vůbec nedařilo a v 72. minutě hosté otočili stav. Hladký ještě stihl vyrazit Ikaunieksovu střelu, ale na Dvořákovu dorážku už nedosáhl. Dva góly v jednom ligovém utkání dal potřetí v kariéře a poprvé po více než třech letech.

Slovan byl po přestávce bezradný a deset minut před koncem inkasoval potřetí. Ikaunieks přízemní střelou propálil Hladkého a zaokrouhlil počet svých branek v této ligové sezoně na deset. Jihlava potvrdila, že na Liberec umí, se Severočechy bodovala posedmé za posledních osm utkání nejvyšší soutěže.

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:3

Branky: 44. Pulkrab - 58. a 72. Dvořák, 80. Ikaunieks. Žluté karty: 53. Potočný, 56. Wiesner, 82. Kerbr - 50. Mara. Rozhodčí: Houdek - Boček, Koval. Diváci: 3902.

FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal (C), Mikula, Karafiát, Kerbr - Wiesner, Folprecht, Breite (78. Bosančić), Pilař (78. Bartl) - Potočný (65. Oscar), Pulkrab
FC Vysočina Jihlava: Rakovan - Vaculík (C), Buchta, Štěpánek, Schumacher - Mara - Fulnek (85. Keresteš), Urblík (78. Levin), Dvořák, Zoubele (73. Popovič) - Ikaunieks

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Jihlava, FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, Pavel Dvořák, Matěj Pulkrab

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatný druhý poločas. Slovan prohrál s Jihlavou 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.