Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trenér Holoubek po sezoně opustí Slovan. Upletli jsme na sebe obrovský bič, řekl

Do Liberce přišel teprve v zimě jako náhrada za úspěšného trenéra Trpišovského. A začal dobře, dlouho se držel na třetím místě tabulky. Pak na tým ale padla deka a Slovan přišel o možnost zahrát si v příští sezoně evropské poháry. A tak musí David Holoubek skončit. Majitel klubu Ludvík Karl s ním do další sezony nepočítá.

Udělali jste řadu změn v sestavě, proč?
Chtěli jsme do toho sáhnout. Dali jsme šanci jiným hráčům, ti se nám odvděčili kvalitním výkonem. Těm, co nehráli, to teď tolik nešlo, nemají sportovní formu. Ale oni se do toho kvalitním tréninkem dostanou a Liberci pomůžou.

Hrála roli psychika? Že už je boj o poháry ztracený?
Upletli jsme na sebe obrovský bič tím, že jsme se dostali pod tlak pohárů, Ligy mistrů nebo titulu. Kádr není v tuto chvíli tak psychicky zdatný a zkušený, aby toto zvládl. Když jsme potom řekli, že už to nemáme ve své moci, spadlo to z nás všech. Psychika je ve fotbale velmi důležitá.

Vyčítáte si něco? Mohl jste něco udělat jinak?
Měli jsme nějaký cíl. Povedlo se nám několik zápasů, soupeři ztráceli a najednou jsme byli třetí. Pak na nás ale přišla deka, která není příjemná. Co bych udělal jinak? Možná to chtělo nevytvářet takový tlak, ale pod tlakem jsme byli obecně. Po zápase s Jihlavou to z nás spadlo a dnešek jsem si užíval.

Je velké zklamání, že poháry nedopadly?
Je otázka, zda na to kádr vůbec má. Přivedli jsme nějaké hráče a celé se to změnilo. Vy pak potřebujete, aby se to změnilo tak, abyste ty poháry měl. Přerod ale nebyl tak rychlý, což si myslím, že je úplně normální. Ale ten cíl jsme si dali a nesplnili jsme ho. Z toho důvodu dohrajeme poslední zápasy a odejdeme.

Jaké máte pocity z toho, že vás v Liberci čekají poslední dva zápasy?
Jsem zodpovědný za hráče i realizační tým. O to víc mě to mrzí, protože v kabině i realizáku jsme vytvořili skvělé přátelské, profesní vazby. Bude mi to chybět a užívám si každý den a každou minutu na tréninku.

Objevily se už nějaké nabídky na další angažmá?
Nabídky jsou, ale zatím vůbec nevím, co budeme dělat. Chtěl bych spolupracovat s klukama z realizačího týmu, který je opravdu dobrý a o to víc mě to štve. Teď ale máme hlavu nastavenou na Liberec, máme dva zápasy a ty dojedeme na plno. Jsme profíci a makáme. Až to skončí, tak si můžeme říct.

Autoři | Foto

Štítky David Holoubek, Slovan Liberec, trenér, Liberec, Ludvík Karl, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Holoubek po sezoně opustí Slovan. Upletli jsme na sebe obrovský bič, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.