Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vítězná rozlučka. Pulkrab se znovu trefil a Slovan porazil Bohemians

Tenhle zápas moc fotbalové krásy nepobral. Na brankáře domácích nešla za celý zápas jediná střela, na bránu hostí tři. Rozhodl nejlepší střelec Slovanu Pulkrab, který do sítě uklidil přihrávku Mikuly. Je tak jasné, že Liberečtí skončí v této sezoně na šestém místě.

První poločas nic moc zajímavého nepřinesl, úvod patřil Bohemce, která měla několik zajímavých náznaků, to ale bylo vše. Na bránu za celých čtyřicet pět minut neprošla jediná střela. Domácí diváci tak mohli aespoň sledovat nováčka v sestavě Slovanu – poprvé totiž nastoupil srbský stoper Vuklišević. Zápas odehrál s Kačarabou, a i když to občas zavánělo, gól nedostali.

Druhý poločas začal podobně, jako první. Především Bohemka poctivě bránila, a tak se hrálo bez šancí. Až v 62. minutě poslal krásný balon za obranu Bosančić, Mikula ještě vracel před bránu a nejlepší liberecký střelec Pulkrab měl jednoduchou pozici – 1:0.

Hra se pak alespoň trochu rozhýbala. O pět minut později měl Slovan velký závar, obrana hostí ale odolala.

Také Bohemians se dostali do šance. Nguyen odvrátil nebezpečný centr jen k Bederkovi, ten ale z dobré pozice vůbec netrefil bránu.

Liberečtí se pak dostávali do brejků, žádný z nich ale nevyřešili dobře. A když v 90. minutě neproměnil samostatný nájezd Bartl, bylo jasno, že o vítězi rozhodla jediná branka.

David Holoubek (Liberec) „Zápas byl takový zvláštní. Už o nic nejde, je to nějaký souboj o střed tabulky. Motivace to byla složitá, nicméně my jsme to postavili tak, že se chceme v posledním zápase doma rozloučit s fanoušky vítězně a odehrát to s nulou. To se povedlo, za to jsme rádi. Jsme rádi, že fanoušci přišli a že jsme se s nimi my trenéři mohli rozloučit vítězně."

Martin Hašek (Bohemians) „Bylo to utkání, které nám pasuje do té série bez vítězství. Jako červená nit se tam objevuje naše neschopnost vstřelit gól, přestože jsme schopni soupeře přehrát fotbalově a vytvořit si šance. Jenže vždy dáme maximálně jeden gól nebo spíše žádný. A na to se vyhrává těžko. Zkušenější mužstvo, které by bylo v koncovce chytřejší a hladovější, by takové utkání muselo vyhrát. My ho prohráli. Chybí nám zkušenost a hladovost po gólech. Hledáme spíše pozice, které tolik nebolí, než abychom to tam dotlačili. Pak se k nám nepřiklání ani štěstí. Jak kdybychom se od toho krásného zápasu s Plzní nedokázali dostat na hranici našich možností."

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1:0

Branky: 62. Pulkrab. Žluté karty: 41. Pulkrab, 49. Havelka, 56. Ševčík - 43. Jindřišek. Rozhodčí: Dubravský - Dobrovolný, Dresler. Diváci: 3813

FC Slovan Liberec: Nguyen - Coufal (C), Vuklišević, Kačaraba, Mikula - Wiesner (68. Potočný), Bosančić, Havelka, Pilař - Oscar (55. Ševčík) - Pulkrab (86. Bartl)
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Bederka, Hůlka, Švec (46. Bartek) - Jindřišek (79. Šmíd) (C), Hašek - Reiter, Mašek, Vaníček - Tetteh (71. Nečas)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Bohemians, Bohemians 1905, FC Slovan Liberec, Martin Hašek, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, David Holoubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná rozlučka. Pulkrab se znovu trefil a Slovan porazil Bohemians  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.