Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan zakončil ligu porážkou ve Zlíně, Jablonec slaví skupinu Evropské ligy

Velmi rozdílný byl závěr ligy pro ligové rivaly z Libereckého kraje. Zatímco Slovanu už o nic nešlo a s trenérem Holoubkem se rozloučil porážkou ve Zlíně, Jablonec v případě výhry mohl dosáhnout na historický úspěch – postup do skupiny Evropské ligy. A to se mu také povedlo, Slovácko porazil 2:0.

Jablonec potvrdil, že je nejlepším mužstvem jara a vyhrál popáté za sebou. Zápas se Slováckem rozhodli oba útočníci Doležal a Chramosta. Svěřenci trenéra Petra Rady se mohou těšit na přinejmenším šest zápasů v Evropské lize.

Vždy jsem říkal, že mám sen, abych přivedl Jablonec do nějaké hlavní evropské soutěže. Když si vzpomenu, že před rokem jsem byl někde úplně jinde, nevěděl jsem, co se mnou bude, co bude s jabloneckým fotbalem… Jsem rád, že se za 12 měsíců stalo to, co se stalo," řekl majitel jabloneckého klubu Miroslav Pelta.

Zlín porazil Liberec 3:1 a ukončil tak své čekání na domácí výhru v jarních částech třech posledních sezon trvající 19 zápasů. Hattrickem se o to zasloužil francouzský útočník Beauguel, který se v lize trefil poprvé od loňského dubna. Liberci, za který snižoval Ševčík, se nepovedla rozlučka s trenérem Davidem Holoubkem, který na jeho lavičce končí.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

Branky: 14. Doležal, 53. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Považanec - Vasiljev. Diváci: 3812.

Fastav Zlín - Slovan Liberec 3:1 (1:0)

Branky: 13., 51. a 84. Beauguel - 71. Ševčík. Rozhodčí: Mikyska - Flimmel, Horák. ŽK: Gajič, Ekpai, Matejov - Coufal. Diváci: 3654.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Jablonec, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, FC Fastav Zlín, Evropská liga UEFA, 1. FC Slovácko, trenér, David Holoubek, Liberecký kraj, Petr Rada, Miroslav Pelta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zakončil ligu porážkou ve Zlíně, Jablonec slaví skupinu Evropské ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.