Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Slovan má trenéra i sportovního ředitele. Přicházejí Hornyák a Zdeněk Koukal

Liberečtí fotbalisté mají nového trenéra. Stal se jím pětačtyřicetiletý Slovák Zsolt Hornyák. Majitel pěti titulů ve slovenské lize má zkušenosti s trénováním z Arménie a také Ruska. Slovan má také nového sportovního ředitele, kterým je Zdeněk Koukal.

Klub vyměnil trenéra po půl roce, mladého Holoubka nahradil zkušený, ale v Česku neznámý trenér Zsolt Hornyák. Zahrál si i za slovenskou reprezentaci a vyzkoušel si angažmá v ruském Dynamu Moskva a kyperském Paphosu. Jako trenér úspěšně působil ve dvou klubech v Arménii, kde pomohl k zisku prvního titulu pro tým FC Banants. „Absolvoval i krátké působení na Maltě a během loňského podzimu vedl druholigový ruský Vladivostok, který dovedl do čtvrtfinále ruského poháru,“ řekl mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Úzce bude spolupracovat s novým sportovním ředitelem, kterým se stal zkušený Zdeněk Koukal. Majitel titulu s Bohemkou se domluví se anglicky, německy, rusky a řecky. Funkcionářsky působil sedm let v klubu FK AS Pardubice, nejprve jako sportovní ředitel, posléze i jako prezident klubu.

„Se Slovanem spolupracoval už delší dobu, v posledních letech intenzivně například při organizaci zahraničních herních kempů a zajišťování cest na zápasy evropských pohárů,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Zsolt Hornyák, Slovan, Liberec, trenér, Zdeněk Koukal, sportovní ředitel, Slovany, Arménie, Rusko, FK Dynamo Moskva, Česko, Bohemians 1905, Malta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan má trenéra i sportovního ředitele. Přicházejí Hornyák a Zdeněk Koukal  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.