Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hoši musí přidat, to není dovolená, zlobil se po přípravném utkání trenér Hornyák

Hodně rozezlený byl nový trenér Slovanu Zsolt Hornyák po prvním přípravném utkání v Hrádku proti Varnsdorfu. I když nastoupila hodně kombinovaná sestava plná mladíků a zkoušených hráčů, pro výkon nehledal žádné omluvy. Liberečtí nyní vyrazili na soustředění do Rakouska, kde je čekají další tři přípravná utkání.

„Bylo to velké rozčarování, hlavně od zkušených hráčů jsem to nečekal. Sice hrálo hodně zkoušených a mladých hráčů, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ netajil zklamání Zsolt Hornyák.

„Připravuji hráče na to, že není rozdíl mezi přátelským a mistrovským utkáním. Hoši musí přidat, to není dovolená!“ hřímal pro klubový web slovenský trenér.

Alespoň částečně ho uklidnila druhá polovina kádru, která o chvíli později porazila Neugersdorf 1:0. „Ukázali jsme celkem kvalitu, ale mohli jsme přidat dva, tři góly. Stále to ale není to, co od hráčů očekávám,“ hodnotil druhé utkání.

Zápasy v Rakousku

ÚT 3. 7. Apollon Limassol (Kypr)
PÁ 6. 7. SV Ried (Rakousko)
PO 9. 7. ACS Sepsi (Rumunsko)

„Pokud chceme tvrdit muziku v první lize, tak výkon musí být diametrálně jiný. První utkání beru tak, že se poznáváme. Někteří mi ukázali pozitivní stránku, někteří zase negativní,“ dodal.

Tým o víkendu odjel na soustředění do Rakouska. Ta odehraje tři přípravná utkání, sestava se bude postupně krystalizovat do finální podoby. V kádru ale ještě bude několik změn.

„Na soustředění už neodcestoval Zdeněk Folprecht, kterému skončila smlouva a hledá si nové angažmá v zahraničí. S Michalem Obročníkem se nakonec nepodařilo dohodnout na nové smlouvě a v Liberci také končí,“ řekl mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.

Na srazu při odjezdu nechyběl ani Oscar, o jehož budoucnosti se však stále ještě jedná. S týmem odcestovali i dvacetiletý brazilský útočník Francisco Walison da Silva Vieira (alias Walison Madalena), který prošel mládeží FC Santos, a dvaadvacetiletý francouzský obránce Gabriel Dubois se zkušenostmi z juniorských týmů Olympique Marseille.

„Jejich testování tak bude pokračovat i v Rakousku, kam mohou dorazit i další hráči, o jejichž příchodu se momentálně vyjednává,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, HET liga, Zsolt Hornyák, příprava, trenér, Rakousko, FC Slovan Liberec, FK Varnsdorf, dovolená, Apollon Limassol, Olympique de Marseille, Santos FC, SV Ried

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoši musí přidat, to není dovolená, zlobil se po přípravném utkání trenér Hornyák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.