Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Slovanu je šedesát. Přijedou gratulovat mistři, stadion se otevře lidem. Vyhrajte vstupenky

PR článek

Přesně před šedesáti lety, 12. července 1958, byl založen Slovan Liberec. O nadcházejícím víkendu proběhnou velkolepé oslavy. Na podrobnosti k této akci jsme se zeptali ředitele komunikace a marketingu FC Slovan Tomáše Čarnogurského.

Vyhrajte vstupenky na nedělní program

Vítězi vstupenek se stávají:

Bečvářová Renata

Lukáš Kotek

Jan Venc

Jak vůbec vznikla myšlenka slavit „narozeniny“ fotbalového klubu a proč se oslavy budou konat právě teď?
Datum založení našeho klubu je známé, vznikl přesně 12. července 1958, kdy došlo ke sloučení dvou předchozích libereckých oddílů, Slavoje a Jiskry. Že se z nového klubu během následujících šedesáti let stane jeden z nejúspěšnějších českých fotbalových týmů se třemi mistrovskými trofejemi a stovkou evropských zápasů na kontě, tehdy asi nikdo netušil.

V roce 2008 proběhly oslavy klubových „padesátin“, a to také o nejbližším víkendu následujícím po 12. červenci. My bychom na to letos, po deseti letech, chtěli navázat a využít tohoto jubilea k setkání všech, kteří společně tvořili a stále tvoří neobyčejný fotbalový příběh klubu s Ještědem a sedmi pruhy ve znaku.

Program jste rozdělili do dvou dnů. Na co se fanoušci mohou těšit v den první, tedy v sobotu 14. července?
V sobotu půjde spíše o takový „předkrm“ v podobě dne otevřených dveří, kdy si zájemci budou moct prohlédnout jinak nepřístupné prostory zejména uvnitř hlavní tribuny, kde se budou moct osobně setkat i s našimi prvoligovými fotbalisty. Otevřeno bude od 12 hodin a fanoušci, kteří dorazí, se mohou těšit i na předzápasový trénink našeho týmu na hlavní ploše, který budou moct sledovat z tribuny. Ještě před ním proběhne i týmové focení. U toho všeho budou tentokrát moct být.

Den otevřených dveří se konal již v loňském roce. Uvidí návštěvníci i něco, co loni vidět nemohli?
Loňská akce měla mezi fanoušky pozitivní ohlas, pouze někteří mimoliberečtí litovali, že se nekonala o víkendu a oni tak nemohli dorazit. Teď budou mít tedy další příležitost. Největší novinkou a zajímavostí bude určitě unikátní model našeho stadionu, který bude vystaven v jedné z místnosti uvnitř Hlavní tribuny, a to pouze během oslav. Manželé, kteří jsou autory modelu, jehož stavba jim zabrala okolo 2500 hodin, totiž žijí v Německu, ale díky jejich vstřícnosti budeme mít možnost model na několik dnů přivézt do Liberce a vystavit ho na stadionu. Vidět ho budou moct i ti, kdo dorazí až na hlavní program oslav, který se chystá na neděli 15. července.

A co tedy fanoušky čeká v neděli?
Bude to den plný fotbalu. Nejprve se v exhibičním duelu utkají dva týmy složené z hráčů, kteří pro náš klub a naše město vybojovali tři mistrovské tituly, konkrétně v sezónách 2001/02, 2005/06 a 2011/12. Kapitány budou Tomáš Janů a Petr Papoušek, kteří byli mezitím jmenováni do Dvorany slávy našeho klubu. V jejich týmech nebudou chybět taková jména jako Koloušek, Štajner či Pilný z první mistrovské sezóny, Zápotočný, Šinglár a Pudil z té druhé, ani Rabušic nebo Fleišman z dosud poslední mistrovské generace. Účast už přislíbilo na třicet fotbalistů, dorazit mají dokonce i tehdejší trenéři. Ačkoliv mnoho z nich následně přestoupilo do jiných klubů, věříme, že je naši příznivci rádi uvidí, vzpomenou si na krásné chvíle, které jsme spolu s nimi prožili a přivítají je všechny pozitivně! Výkop exhibice je naplánován na 12:15 na hlavní hrací ploše stadionu U Nisy.

Pamětníci se jistě rádi podívají na hvězdy minulosti, uvidí ale i současné fotbalisty?
Ano, od 14:30 se bude hrát mezinárodní ligová generálka, při níž se náš aktuální ligový tým, hned s několika novými posilami a pod vedením nového trenéra Zsolta Hornyáka, vůbec poprvé představí na domácí půdě, jelikož všechna předchozí přípravná utkání se hrála mimo Liberec. Soupeřem nového Slovanu bude polský mistr z roku 2012 WKS Slask Wroclaw, který prověří připravenost našich hráčů na nadcházející ligovou sezónu, jež začne domácím utkáním proti Karviné hned o týden později.

Tímto zápasem se nedělní program uzavře?
Ne. Jelikož se v neděli od 17 hodin hraje i finále Mistrovství světa v Rusku, připravili jsme pro naše fanoušky možnost společného sledování této fotbalové lahůdky na obří obrazovce, která bude připravena společně s pódiem, posezením pro stovky návštěvníků a samozřejmě i s nezbytným občerstvením, včetně krytých stanů pro případ nepříznivého počasí, na prostranství za Západní tribunou směrem k Energomontážím, ale stále ještě uvnitř areálu stadionu. Zde se pak návštěvníci dočkají i hudební produkce a dalšího programu, mimo jiné za účasti velkých fanoušků našeho klubu Ládi Hampla, alias Jarmila z Okresního přeboru, a Jakuba Děkana. O zábavu a možnost vyžití pro malé i velké fotbalové fanoušky bude určitě postaráno a věříme, že to bude oslava, jak se patří. Samozřejmě budeme rádi, když dorazí co nejvíce lidí, kteří mají k fotbalu a Slovanu blízko!

Co ještě kolem oslav chystáte a na co byste fanoušky navnadil?
Mohu například zmínit, že náš tým nastoupí v nové kolekci dresů v retro stylu, které bude možné si pořídit i ve fanshopu. V prodeji budou i nová trička, plyšové figurky klubového maskota a další suvenýry pro fanoušky všeho věku. Na generálku navíc chystáme speciální zápasový magazín s obsahem zaměřeným na historii a nejúspěšnější etapy našeho klubu. Další podrobnosti lze snadno dohledat na našem webu a oficiálních profilech na sociálních sítích, zejména na Facebooku, kde každý den prozrazujeme nějakou další novinku nebo zajímavost ohledně oslav.

Otázka na závěr: Jaké bude vstupné?
Sobotní den otevřených dveří včetně tréninku bude volně přístupný, stejně tak i nedělní promítání finále MS za stadionem. Na mistrovskou exhibici a ligovou generálku na stadionu U Nisy se budou na pokladnách prodávat vstupenky za 100 Kč, pro mládež do 140 cm jen za 50 Kč a děti do 6 let zcela zdarma. Permanentkáři mají vstup v ceně své permanentní vstupenky na novou sezonu. Všichni návštěvníci navíc od Slovanu dostanou narozeninový dárek v hodnotě více než dvojnásobně přesahující výši vstupného.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, narozeniny, oslavy, U Nisy, šedesát, FC Slovan Liberec, slavnost, vstupenka, fotbal, Liberec, Lužická Nisa, Zsolt Hornyák, Petr Papoušek, Tomáš Janů, Jakub Děkan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Slovanu je šedesát. Přijedou gratulovat mistři, stadion se otevře lidem. Vyhrajte vstupenky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.