Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V prvním zápase si Slovan připsal výhru

Nový kouč Zsolt Hornák dovedl hned v prvním zápase Slovan Liberec k výhře. Fotbalisté Liberce na úvod nové prvoligové sezony doma zdolali 1:0 Karvinou gólem střídajícího Jana Pázlera z 85. minuty.

Souboj debutujících trenérů tak ovládl Slovák Zsolt Hornyák, hostující Roman Nádvorník nové angažmá začal porážkou. Do prvních zajímavých šancí se dostal liberecký útočník Mashike Sukisa. Letní konžská posila z Českých Budějovic nejprve vypálila nad břevno, poté přesnějším pokusem protáhla brankáře Berkovce.

Slovan byl dál aktivnější i nebezpečnější. Ve 22. minutě Ševčík vybídl patičkou Malinského, jehož přízemní střelu opět zneškodnil Berkovec. Těsně před pauzou ještě Mikula po odraženém míči z voleje zamířil nad břevno karvinské branky. Druhý poločas dlouho nenabídl žádnou velkou šanci.

Až po hodině hry nacentroval liberecký náhradník Nešický a Berkovec vytáhnul míč těsně před Mashike Sukisou. Liberečtí se přes dobře bránícího soupeře těžko dostávali do zakončení. Když už se jim to povedlo, dobře zakročil Berkovec, jako například v 78. minutě proti Ševčíkově ráně.

Až do konce to na výhru nevypadalo

Severočeši se přece jenom dočkali gólu. Pět minut před koncem Ševčík ze standardní situace nacentroval do šestnáctky a střídající Pázler krátce po příchodu na hřiště hlavou usměrnil míč do sítě. Bývalý útočník Hradce Králové skóroval hned při svém debutu za Liberec. Následné bujaré oslavy se na trávníku zúčastnil i trenér Hornyák, který za to byl na závěr utkání vykázán na tribunu. Karviná se na odpověď nezmohla a ani na pátý pokus v nejvyšší soutěži Slovan nedokázala porazit.

Autoři

Štítky fotbal, výhra, slovan, liberec, karviná, FC Slovan Liberec, MFK Karviná, Zsolt Hornyák, SK Dynamo České Budějovice, Roman Nádvorník, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním zápase si Slovan připsal výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.