Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan dvakrát dotahoval, s Teplicemi získal bod. Opět se trefil žolík Pázler

Atraktivní utkání bylo k vidění ve třetím kole Fortuna Ligy mezi Slovanem Liberec a Teplicemi. Hosté dvakrát vedli, Liberec ale vždy brzy odpověděl a pak se hnal za vítězstvím. Další branka už ale nepadla a tak si oba týmy body rozdělily.

Liberec byl od začátku aktivnější a snažil se útočit, vypracoval si ale jen náznaky. Až v 19. minutě pěkně vypálil Nešický, ale minul. Ve 24. minutě kopal Liberec přímý volný kop, Potočný poslal parádní ránu, brankář Diviš ji ale dokázal vyškrábnout. A jen o minutu později získal u rohového praporku zdánlivě ztracený míč Elvis a jeho tečovaná rána z úhlu jen těsně minula bránu Teplic.

Ve 33. minutě pak z ničeho nic udeřili hosté. Centr z přímého kopu usměrnil do sítě David Vaněček.

Jenže liberecké to nabudilo a prakticky z protiútoku bylo vyrovnáno. Potočný zatáhl míč, nacentroval a Petr Ševčík ho hlavou poslal do sítě – 1:1. A o čtyři minuty později to mohlo být 2:1. Míč se odrazil k volnému Peškovi a ten nádhernou technickou ránou z vápna obstřelil gólmana, míč ale orazítkoval tyč.

Rušný zápas pokračoval, ve 40. minutě zahrozily Teplice a zákrok Mikuly zaváněl penaltou, rozhodčí ale ukázal jen na roh. I z něj hosté zahrozili, míč ale proletěl mimo.

Druhý poločas začali opět lépe domácí, kteří se snažili útočit. Dobrou možnost měl v 53. minutě Nešický jeho střeli ale zablokoval obránce Teplic. V 56. minutě dobře vypálil teplický Moulis, Hladký ale jeho střelu vyrazil. Stejný hráč pálil z podobné pozice i o tři minuty později, tentokrát ale minul.

O minutu později už ale šly Teplice opět do vedení. Ve vápně se prosadil Vaněček, který střelou přes hlavu překonal celou obranu včetně brankáře Hladkého.

Ani tentokrát ale jejich vedení netrvalo moc dlouho. A opět udeřil žolík Pázler. Ten byl na hřišti chvíli, když mu v 69. minutě přiťukl míč Elvis a Pázler přehodil vybíhajícího Diviše – 2:2.

V 75. minutě mohl jít Liberec do vedení, obrovský závar ale nevyužil, střely Pázlera a Potočného zblokovali obětaví obránci hostí, první jmenovaný pak pálil o chvíli později jen o kousek mimo. Slovan v tu dobu hrál velmi dobře a dopředu ho hnaly více než čtyři tisícovky diváků.

A Slovan pokračoval ve velkém stylu, Teplice prakticky nepouštěl za polovinu. Pět minut před vypršením devadesáté minuty se hnal do zakončení Elvis a po srážce s obráncem hostí se domácí fanoušci hodně zlobili.

A tak mohli rozhodnout hosté, Červenka se v nastavení z ničeho nic zjevil před Hladkým, bránu ale vysoko překopl.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce) „Jsem obrovsky zklamaný hlavně z výsledku a z těch chyb, kterých jsme se dopustili. Ty nás stály výsledek. První poločas jsme hráli víceméně na jednu branku. Dovolím si tvrdit, že po faulu na obránce jsme inkasovali gól od Vaněčka. Věděli jsme o něm, že hraje dobře a tvrdě na hraně faulu. Myslím, že to faul byl, ale bohužel nešel zastavit a po první kombinaci soupeře dal gól. Okamžitě jsme se vrátili do zápasu, když Potočný poslal výborný centr a Ševčík hlavičkou vyrovnal. O půli jsme si řekli, konkrétně Kačarabovi, aby zdvojoval Vaněčka. A zase přišla hrubá chyba stopera, který se nechal odstrčit, Vaněček dostal malý prostor a dokázal ho využít. Mrzí mě ty individuální chyby, někteří nezvládli taktické pokyny. Ale zase musím mužstvu poděkovat za morálku a bojovnost, že se dvakrát vrátilo do hry. Pak jsme si vytvořili územní převahu, tlak tam byl, ale chyběla kvalita. Měli jsme Teplice v pohodě zvládnout, ale dostali jsme lekci z produktivity."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic) „Vzhledem k počasí jsme viděli velmi zajímavé utkání, byl to zápas nahoru dolů ve vysokém tempu. Soupeř vstoupil do utkání lépe, byl aktivnější. My jsme měli několik úplně laciných ztrát a tím jsme se dostali pod tlak. Potom jsme vstřelili branku, ale bohužel, jak to tak bývá, jsme se pak nesoustředili a okamžitě jsme z protiútoku inkasovali. Ve druhém poločase bylo utkání otevřené. Nám se podařilo vstřelit branku a byli jsme psychicky nahoře. Viděl jsem, že bychom mohli zvýšit, ale pak soupeř přidal. Udělali jsme velkou individuální chybu a soupeř vyrovnal. Potom v závěru si soupeř v domácím prostředí vytvořil velký tlak, ale my jsme to ustáli."

Slovan Liberec - FK Teplice 2:2 (1:1)

Branky: 35. Ševčík, 68. Pázler - 33. a 61. Vaněček. Žluté karty: 57. Potočný, 77. Ševčík - 23. Moulis, 71. Kučera, 86. Soungole, 87. Červenka. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Melichar. Diváci: 4964

FC Slovan: Hladký - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Mara - Breite (C) - Pešek (56. Malinský), Ševčík, Nešický (63. Pázler), Potočný (79. Koscelník) - Mashike
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič (C) (77. Soungole), Kučera - Moulis (83. Shejbal), Hora, Žitný (54. Červenka) - Vaněček

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Teplice, FK Teplice, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, David Vaněček, Petr Ševčík, 1. česká fotbalová liga, Daniel Šmejkal, Zsolt Hornyák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan dvakrát dotahoval, s Teplicemi získal bod. Opět se trefil žolík Pázler  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.