Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Jablonce putovala první výhra v sezóně

Vítězství si po čtyřech gólech připsal ve včerejším zápase FK Jablonec. Karviné se podařilo zabodovat pouze jednou.

Fotbalisté Jablonce zvítězili ve 4. ligovém kole nad Karvinou 4:1 a připsali si první výhru v sezoně. Domácí poslal do vedení ve 28. minutě Jan Chramosta, před pauzou přidal pojistku Martin Doležal, po změně stran se trefil Lukáš Masopust a pak si dal vlastní gól Marek Janečka.

„První myšlenky po tom vlastním gólu byly neslušné. Kdybych to měl říct slušně, tak asi, že to snad není pravda, jenže ona to bohužel pravda je. Není to nic příjemného, ale už se s tím nějak vypořádám, není mi 20 let. Takový je fotbal,“ řekl zklamaný Marek Janečka. „Bylo toho v zápase víc, znovu jsme dostali čtyři góly, což je obrovské množství. A musím říct, že to bylo po hrubých individuálních chybách. První gól jsme jim darovali, druhý ze standardky, což je taky individuální chyba. A potom se to už na nás valilo,“ dodal hráč.

V nastavení snížil Lukáš Budínský. Karviná i počtvrté prohrála, potřetí inkasovala čtyři branky a zůstává u dna tabulky. Souboj dvou týmů, jimž výsledkově nevyšla dosavadní tři kola, začal aktivněji Jablonec. Po sedmi minutách upadl ve vápně Doležal, ale penalta se nepískala, stejně jako o devět minut později po zákroku na Masopusta. Mezitím utekl Jovovič a hosty zachránila tyč.

I Karviná brzy zahrozila. Panákův volej ale vyrazil brankář Hrubý a následně se dvakrát neprosadil Janečka. Hlavně jeho šance ve 24. minutě byla gólová, když se ocitl sám před brankou, ale domácí gólman střelu srazil na tyč. Jablonci pomohl k vedení zkrat letní posily Kocsise, který zahrál pomalou malou domů. Přihrávku vystihl Chramosta a s přehledem překonal Berkovce.

Domácí útočník dal svůj první gól v sezoně. Ještě do přestávky Severočeši zvýšili. Na začátku první nastavené minuty úvodní půle nacentroval z rohového kopu Trávník a také hlavičkující Doležal zaznamenal svou premiérovou trefu v ročníku. Osm minut po pauze Jablonec přidal třetí gól.

Akce začala Hübschmanovou kolmicí, Chramosta si narazil se spoluhráčem a přihrál před prázdnou branku Masopustovi, jenž ve skluzu dorazil do sítě. Obrana hostů absolutně nestíhal a během tří minut ji od dalších tří inkasovaných branek zachránil Berkovec. Ve vyložených šancích vychytal postupně Chramostu, Doležala i Jovoviče.

V 72. minutě už Berkovec kapituloval, když ho po Masopustově stříleném centru nešťastným zásahem překonal spoluhráč Janečka. Severočeši měli po třech kolech s dvěma góly nejhorší útok, dnes si však skóre výrazně vylepšili. V 78. minutě neproměnil další velkou šanci střídající Ikaunieks a v první minutě nastavení se prosadili i hosté. Budínský po narážečce se spoluhráčem před Hrubým nezaváhal.

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky fotbal, fk jablonec, karviná, střelnice, Jablonec nad Nisou, FK Baumit Jablonec, MFK Karviná, Martin Doležal, Jan Chramosta, Marek Janečka, Lukáš Masopust, Lukáš Budínský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jablonce putovala první výhra v sezóně  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.