Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konečně vítězství. Slovan nastřílel v Příbrami tři góly

Liberečtí fotbalisté vezou z Příbrami plný počet bodů. Celý tým odehrál dobrý zápas, vyčníval ale Malinský, který dal první gól. Trefil se také Potočný a výhru potvrdil novic Oršula povedenou ránou.

V prvním poločase se hrál zajímavý fotbal. V prvních minutách spíše opatrnější, první gólovka ale přišla po třinácti minutách. Hladký špatně vyběhl a Matoušek ho obešel, poslal míč k bráně, kde byl Slepička, ten ale překopl.

To nastartovalo hosty, kteří postupně získávali navrch. A začali mít šance. Hned po té první se ve dvacáté minutě radoval Sukisa, po přihrávce Malinského ale stál v ofsajdu a gól tak neplatil.

O čtyři minuty měli závar domácí, poté už ale měli jasně navrch hosté. Nejprve pálil Sukisa a Švenger s námahou dostal míč mimo tři tyče. Ve 33. minutě už se ale Liberečtí mohli radovat. Ševčík zatáhl míč, přihrál pod sebe na penaltu a Malinský prostřelil Švengra.

A to nebylo vše, další velké chvíle Malinského přišly hned o minutu později, kdy liberecký záložník uháněl na Švengra, pokusil se ho přehodit, gólman domácích ale chytil, a o dvě minuty později se Malinský uvolnil a poslal technickou ránu na zadní tyč, tam ale Švenger byl včas.

Liberečtí i nadále rychle a nápaditě kombinovali, žádnou větší příležitost už ale do pauzy nevymysleli.

Druhý poločas začal Liberec opět lépe, jenže už po čtyřech minutách pláchl Matoušek a prostřelil Hladkého. Ten se ale po špatném zákroku hodně červenal.

Hosté ale s odpovědí dlouho nečekali. O čtyři minuty později se dostali do brejku a míč získal Potočný, který ho z hranice vápna poslal do sítě – 1:2.

Domácí pak opět vypadli z role a Liberec mohl přidat další branky, žádnou ze šancí ale neproměnil. Příbram pak měla ojedinělou možnost po přímém kopu Květa, který nádhernou ránou orazítkoval tyč.

Na hřiště se pak místo Sukisy dostal Oršula, který v 79. minutě dostal míč za obranu a trefil to parádně – 1:3.

Příbram – Slovan Liberec 1:3 (0:1)

Branky: 33. Malinský, 54. Potočný, 79. Oršula - 50. Matoušek. Žluté karty: 19. Mashike. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Flimmel

1.FK Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Soldát, Skácel (C) (69. Rezek) - Fantiš, Hlúpik, Matoušek, Kilián (65. Antwi), Katidis (46. Květ) - Slepička
FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Vuklišević, Karafiát, Kačaraba - Breite (C), Mara - Malinský (82. Koscelník), Ševčík (89. Nešický), Potočný - Mashike (73. Oršula)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Příbrami, 1. FK Příbram, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně vítězství. Slovan nastřílel v Příbrami tři góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.