Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Slovan zrekonstruoval areál pro akademii na Letce. Zázemí tu najde tři sta mladých hráčů

Dvě travnatá hřiště, nové zázemí s vybavenými kabinami. Fotbalový Slovan Liberec investoval do zázemí pro svou fotbalovou akademii, v níž je tři sta mladých hráčů všech kategorií. Mládežnické týmy tu budou trénovat a také hrát mistrovské zápasy, jedno ze hřišť splňuje veškeré parametry, potřebuje jen získat atest.

Kdo si pamatuje areál na Letce z dřívější doby, měl by problém ho poznat. Atletická dráha je pryč, škvárové hřiště také, místo toho jsou tu dvě travnatá hřiště s automatickou závlahou. A zázemí? Staré buňky nahradila nová budova s šesti šatnami. „Jsou dle norem fotbalové asociace, každá má třicet metrů čtverečních,“ řekl předseda představenstva klubu Zbyněk Štiller.

Rekonstrukcí prošla i hlavní budova, do které mladí hráči dřív museli přebíhat na sprchování. Je tu prádelna se sušárnou a sklad dresů.

Celý areál má nyní 20 tisíc metrů travnaté plochy. Trénovat tu budou všechny mládežnické týmy. „Využít ho ale může i áčko,“ zmínil Štiller.

Rekonstrukce areálu vyšla Slovan na 11 milionů korun a celý ho platil z vlastních zdrojů.

„Celé naše snažení není až tak o A týmu, ale o těch 300 dětech, které mají kde sportovat a neflákají se po ulicích. Máme i další plány na rozšíření a zkvalitnění areálu, je to ale o penězích,“ řekl při otevření areálu majitel klubu Ludvík Karl.

Podle něj dává klub každý rok do mládeže zhruba 11 až 12 milionů korun. „Představovali bychom si lepší podporu od měst a kraje, snad se to zlepší,“ dodal.

Celý areál se v budoucnu má ještě vylepšovat. Místo tréninkového hřiště s přírodní trávou by měla vzniknout umělka. „Uvědomujeme si, že v Liberci se dá hrát fotbal na přírodní trávě půl roku,“ vysvětlil majitel klubu.

Klub by tu chtěl mít i posilovnu či rehabilitaci pro mládežníky a také umělé osvětlené, aby se dal areál využívat i večer. I to je ale otázka financí.

Hlavní hřiště se pak budovalo tak, aby se na něm mohly hrát mistrovské zápasy. Rozměry sedí, klub ještě musí získat atest, mistráky by se tu tak hrály od roku 2019.

Autoři | Foto

Štítky Slovan Liberec, akademie, Letka, Liberec, fotbal, FC Slovan Liberec, Ludvík Karl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Slovan zrekonstruoval areál pro akademii na Letce. Zázemí tu najde tři sta mladých hráčů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.