Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan hostí rozjetý Baník podpořený fanoušky. Dokáže ho zastavit?

V sedmém kole Fortuna Ligy se Slovan opět představí na stadionu U Nisy. A hostí hodně atraktivního soupeře, přijede totiž rozjetý Baník, který má aktuálně čtyři vítězství v řadě. Do Liberce slezský tým doprovodí několik stovek fanoušků, kteří mají čtyři vagony vlaku jen pro sebe. Zápas se hraje v sobotu od 15 hodin.

Slovan v posledním kole vyhrál v Příbrami a potvrdil slušnou formu, kterou ale nedokázal potvrdit brankami. V Příbrami dal hned tři a tak je celý tým v dobré náladě. „Baník má dobře poskládaný tým, šlape mu to, ale věřím, že po čtyřech výhrách v řadě u nás narazí. Po dvou domácích remízách a hlavně nepovedené první půli minule s Bohemkou budeme chtít za každou cenu zvítězit,“ říká odhodlaně liberecký asistent trenéra Miroslav Holeňák.

Baníku se daří nadmíru dobře. Poslední čtyři kola bral vítězství a pohybuje se na špici tabulky. Jaký rozdíl oproti minulé sezoně, kdy se do posledních kol strachoval o záchranu. „Liberec? Klasika. Hodně změn přes léto, dokonce nový trenér. Sledovali jsme jejich zápasy naživo i ze záznamů, trošku ještě hledají sestavu a to mužstvo se nějak vytváří, což by mohla být i naše výhoda,“ připustil trenér Bohumil Páník.

Ten ale připomněl, že Slovan má i velmi dobré pasáže. „Je to tak trochu mužstvo dvou tváří. Třeba proti Bohemce odehrálo špatný první poločas, ale do druhé půle vstoupilo skvěle a hrálo výborně. I když se trošku hledá, dokáže hrát výborně a na to musíme být připraveni,“ dodal.

Baník do Liberce doprovodí několik stovek fanoušků. Ti pod Ještěd míří tradičně vlakem, který vyjíždí z Ostravy v šest hodin ráno, v Liberci pak bude před polednem. Baníkovci mají pro sebe čtyři speciální vagony.

7. kolo HET ligy

Slovan Liberec – Baník Ostrava

Sobota 15:00, Stadion U Nisy

Rozhodčí: Marek – Černý, Horák
Nejlepší střelci: Pázler a Potočný (2) - Diop (4)
Absence: Mara, Kerbr, Knejzlík (všichni zranění) - Stáňa (rekonvalescence), Baroš (nejistý start)

BANÍK VS LIBEREC V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 48 / 11-15-22 46:65
Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Svěrkoš, Heinz 3 – Nezmar 8

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (12. KVĚTNA 2018)

BANÍK - LIBEREC 1:1 (0:1)

Branky: 52. Poznar - 45.+2 Oscar. ŽK: Poznar, Pazdera - Wiesner, Pulkrab, Folprecht. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Pochylý. Diváci: 10.155.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman - Fillo, Hrubý, Hlinka (46. Jirásek), de Azevedo - Poznar (73. Granečný) - Baroš (21. Diop).
Liberec: Hladký - Coufal, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Bosančič (67. Folprecht), Havelka - Wiesner, Oscar (70. Ševčík), Pilař (82. Bartl) – Pulkrab.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Baník, FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, 1. česká fotbalová liga, Lužická Nisa, 1. FK Příbram, Bohemians 1905, Ceny Oscar, Miroslav Holeňák, Bohumil Páník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan hostí rozjetý Baník podpořený fanoušky. Dokáže ho zastavit?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.