Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Slovanu přichází hráč Newcastlu. Rolando Aarons má na svém kontě i zápasy v Premier League

Liberečtí fotbalisté ve svém kádru přivítají zajímavou posilu. Na hostování do konce roku přichází hráč anglického Newcastlu Rolando Aarons. Hráč s jamajskými kořeny odehrál za Newcastle osmnáct uktání v nejvyšší soutěži a zahrál si i za anglickou reprezentaci do 20 let. Ke Slovanu by se měl připojit na začátku příštího týdne.

„Absolvoval jsem schůzku s manažerem, který kromě dalších hráčů zastupuje i Rolanda Aaronse. Probírali jsme možnosti budoucí spolupráce, zejména co se týče možného uplatnění talentovaných mladých hráčů a nakonec z toho trochu překvapivě vzešla možnost hostování Rolanda Aaronse v Liberci,“ popsal sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal.

Podle něj se hráč nevešel na klubovou soupisku pro Premier League. „Pomohlo nám, že v Česku ještě nemáme uzavřené přestupní okno, zatímco ve většině ostatních zemí ano. Během pár dnů se nám pak podařilo nalézt shodu s Newcastlem i samotným hráčem a nyní jsme domluveni na jeho hostování do konce tohoto roku,“ vysvětlil.

Aarons se narodil 16. listopadu 1995 v jamajském Kingstonu. Do Newcastlu přestoupil v sedmnácti letech z Bristolu a v Premier league odehrál osmnáct zápasů z bilancí dvou branek. Jarní část minulé sezóny pak strávil ve Veroně, kde stihl odehrát jedenáct utkání.

„Může být kvalitním posílením pro naši ofenzivu, je to rychlý křídelní hráč a typologicky by měl sedět do našeho způsobu hry,“ okomentoval posilu trenér Zsolt Hornyák.

S angažováním Aaronse Slovanu pomohl gólman Dúbravka, který ve Slovanu chytal a momentálně hájí barvy Newcastlu. „Sdělil nám na něj pozitivní reference a zároveň mu poskytl základní informace o našem klubu a města,“ dodal.

Autoři | Foto Newcastle FC

Štítky Rolando Aarons, Newcastle, Slovan, hostování, Newcastle United FC, FC Slovan Liberec, Premier League, Zdeněk Koukal, Česko, Bristol City FC, Zsolt Hornyák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Slovanu přichází hráč Newcastlu. Rolando Aarons má na svém kontě i zápasy v Premier League  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.