Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec získal mladého gólmana z Belgie. Prošel mládeží Anderlechtu

Další zajímavou posilu přivedl do svého kádru liberecký Slovan. Je jí devatenáctiletý belgický gólman Olivier Vliegen, který prošel mládežnickými výběry Anderlechtu, Genku a Standardu Lutych. V Liberci je zatím jako amatér a chytá za juniorku. Podle jeho slov se ale chce brzy prosadit v A týmu.

Olivier Vliegen pohledem trenéra Marka Čecha

„Jde o velice talentovaného gólmana, který má výborné základy a dobrou školu. Jen na nás bude, abychom ho rozvíjeli a aby z něj vyrostl gólman, který nám v lize dokáže pomoci.“

„Jsem moc rád, že jsem v Liberci. Doufám, že se toho hodně naučím od trenéra brankářů Marka Čecha,“ řekl pro klubový web Olivier Vliegen.

Mladý gólman už si připsal první ostrý start za Liberec. Odchytal utkání na Dukle, kde s juniorkou uhrál remízu 2:2. Jinak trénuje s hlavním týmem. „Je to pro mě důležité, věřím, že se toho hodně naučím a udělám rychlý progres,“ dodal.

Vliegen zatím poznává Liberec, kde se mu líbí. „Je to podobné město, jako to, kde jsem žil v Belgii. Je to tu pěkné a klidné,“ řekl.

Ve Slovanu chce nejprve odchytat co nejvíc utkání za juniorku. „Příští rok bych se rád podíval i do A týmu, doufám, že se mi to povede,“ uzavřel.

Mladý brankář začínal ve Standardu Lutych, odkud přestoupil do Genku a poté do Anderlechtu. S ním si zachytal i v juniorské Lize mistrů.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Olivier Vliegen, brankář, Slovan, Belgie, Anderlecht, Bílí Tygři Liberec, RSC Anderlecht, Standard Liège, KRC Genk, Marek Čech, FK Dukla Praha, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec získal mladého gólmana z Belgie. Prošel mládeží Anderlechtu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.