Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan se po porážkách chce dostat na vítěznou vlnu, v poháru míří do Brna

Slovan v lize dvakrát za sebou prohrál a čelo tabulky se mu vzdaluje. Před dalším mistrovským utkáním ho ale čeká ještě pohárový zápas v Brně, kde bude chtít vyhrát a postoupit do dalšího kola. Čeká ho ale těžký soupeř, který doma neprohrává. Zápas se hraje od 18 hodin.

Zbrojovka v loňském ročníku sestoupila z první ligy a ani začátek nové sezony v druhé nejvyšší soutěži ji nezastihl v dobré formě. Nakonec musel skončil trenér Pivarník a nahradil ho Pavel Schustr. A Brno se od té doby výsledkově zvedá, z posledních pěti utkání čtyřikrát bodovalo.

„Brno je kvalitní soupeř, i když teď hraje druhou ligu. Musíme podat kvalitní výkon a hlavně postoupit dál v soutěži. Doufám, že se to v ofenzivě zlomí. Snad se klukům povede a společnými silami to otočíme. Věřím, že když dáme gól, přidáme i další. Je to ale otázka týmového ducha a toho, jak budeme naladěni na duel," řekl před utkáním trenér Slovanu Zsolt Hornyák.

Brno už odehrálo dva zápasy, vyřadilo Žďár nad Sázavou a Rosice. Slovan zatím odehrál jen jeden zápas, ve Štěchovicích vyhrál 5:1.

V rámci MOL Cupu sehráli modrobílí s Jihomoravany celkem tři zápasy. V osmifinále sezony 1999/2000 zvítězili 3:1, v semifinále ročníku 2007/2008 zase celkově 4:3 (2:2, 2:1). Slovan následně podlehl ve finále Spartě 3:4 na penalty (0:0).

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, MOL Cup, Zbrojovka Brno, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, Zsolt Hornyák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se po porážkách chce dostat na vítěznou vlnu, v poháru míří do Brna  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.