Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liga se vrací k Nise. Slovan přivítá olomouckou Sigmu

Je to prakticky měsíc, co liberečtí fotbalisté hráli naposledy doma. Prvního září přivítali Ostravu, nyní přijede Olomouc. Slovanu se v posledních ligových utkáních příliš nedaří, a tak potřebuje zabrat. Ani Sigma není v nejlepší formě, na svém kontě má dosud jen dvě výhry. Zápas začíná v 19 hodin.

Sigma si ale postupně vylepšuje náladu. Nejprve porazila těsně Duklu 1:0 a v týdnu si zastřílela v poháru proti Třinci, kterému nasypala sedm branek.

Liberec odehrál tři utkání v řadě. V lize dvakrát prohrál na Dukle a Spartě, ale třetí venkovní zápas byl vítězný, Liberečtí vyhráli v pohárovém utkání v Brně a postoupili do osmifinále.

Trenér Slovanu nebude mít k dispozici dlouhodobě zraněné Karla Knejzlíka a Kamso Maru. Navíc k těmto dvěma přibyde Roman Potočný a Damjan Vuklišević. První jmenovaný si odpyká jednozápasový trest za čtyři žluté v sezóně a slovinský obránce bude mít stopku ještě na dvě utkání za červenou kartu. Dobrou zprávou je návrat nemocného Karafiáta, jenž odehrál poslední zápas proti Brnu.

Zsolt Hornyák (Liberec) „Olomouc měla kvůli účasti v Evropské lize náročný program, po sérii šesti porážek byla v tabulce jen se třemi body hodně dole, ale minulá výhra nad Duklou jí určitě hodně pomohla. Olomouc sice je předposlední, ale já ji pořád považuju za kvalitního a těžkého soupeře a dosavadní průběh první ligy mi ukázal, že v ní slabého soupeře nenajdete. Kromě úplného čela tabulky jsou si všechny týmy bodově docela blízko a výkonnostně sobě rovné. Proto i v našem zápase s Olomoucí bude rozhodovat momentální forma. My hrajeme v domácím prostředí a to nám velí nabudit kabinu, zvednout morálku, fanouškům ukázat dobrou hru a získat tři body. Doma jsme zatím vyhráli jenom jednou."

Václav Jílek (Olomouc) „Věřím, že i pohárový zápas s Třincem a sedm nastřílených gólů nám pomůže. Potřebovali jsme takový zápas na zvýšení sebevědomí. Každý gól je pro hráče důležitý. Cítím z hráčů obrovské odhodlání. Nemůžeme se dívat, s kým teď hrajeme, jestli doma nebo venku, s oblíbeným nebo neoblíbeným soupeřem. Musíme se odrazit od poctivého výkonu a hlavně zodpovědně bránit. Jsem přesvědčen, že pak se projeví i ta fotbalovost."

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Ostrava, FK Dukla Praha, FC Zbrojovka Brno, Třinec, AC Sparta Praha, Karel Knejzlík, Roman Potočný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga se vrací k Nise. Slovan přivítá olomouckou Sigmu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.