Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Barometrem kvality naší práce je odezva fanoušků na stadionu, říká trenér Slovanu Zsolt Hornyák

Hostem online chatu Liberecké Drbny byl trenér libereckého Slovanu Zsolt Hornyák. A dotazů přišlo tolik, že ani neměl šanci všechny zodpovědět, i když u nich nakonec strávil téměř dvojnásobek času, než který měl. Čtenáři Drbny se ho ptali na řadu věcí. Jak je na tom po autonehodě Kamso Mara? A kde chce tým posílit?

Máte představu, na jakých postech chcete v zimě posílit, připadne, zda-li již jsou vedena jednání s hráči?
Určitě budeme shánět útočníka, jeden z našich největších problémů je, že nedáváme góly, chceme tedy posílit hrot. Zájem bychom měli i o kvalitního, zkušeného stopera. Konkrétní hráče máme vytipované.

Vstupenky za dotazy

Trenér Zoslt Hornyák vybral dva čtenáře, kteří za své dotazy obdrží po dvou vstupenkách na ligový zápas se Slavií. Jde o čtenáře s nicky Slávek a Jiří Spáčil. Prosíme, kontaktujte nás na mailu redakce@libereckadrbna.cz nebo do zprávy na facebooku.

Nemáte strach, že vás propustí, proč dáváte přednost hráčům z druhé ligy?
Strach nemám, kdybych ho měl, nepracuji v Liberci. Pokud jde o hráče, klub dlouhodobě vytahuje nadějné a talentované hráče z druhé ligy, které pak dobrým tréninkovým procesem a prací dostává na úroveň první ligy. Jsem si vědomý toho, že je to dlouhodobá a nelehká práce, jsou tam rizika, zda se ten hráč povede, ale je naším úkolem s ním pracovat a dostat z něj maximum. U některých se to povede za měsíc, u některého za půl roku a u některého vůbec, s tím ale musíme počítat. Po tak krátké době bych nechtěl hodnotit jednotlivé hráče, protože je to běh na dlouhou trať. Reálně až v zimě můžeme říct, kdo se nám povedl a kdo ne. Každý dostal a bude dostávat svou šanci, aby ukázal své kvality.

Jak jste v Liberci spokojený v Liberci? Co říkáte na specifickou fanouškovskou skupinu a na kotel obecně?
Jsem tu spokojený, klub nám vytvořil veškeré podmínky pro práci. Co se týká fanoušků, vnímáme je, podporují nás, za což jim děkujeme. Vždycky říkám, že barometrem kvality naší práce je odezva fanoušků na stadionu. Děkuji fanouškům, kteří si najdou cestu a přijdou nás povzbudit, a to i na venkovních zápasech. Cítíme podporu a moc si toho vážíme.

Jak to vypadá s návratem Kamso Mary do sestavy Slovanu?
Mara i nám moc chybí, čekáme na něj. Známe jeho kvality. Zhruba do měsíce by se měl připojit k mužstvu.

Jistě jste si vědom toho, jak mezi fanoušky rezonuje jméno Potočný. Zajímalo by mě, jestli se v tomto směru s Romanem snažíte pracovat a jestli by třeba nepomohlo alespoň občas ho nechat na lavici.
S Romanem pracujeme každodenně, je to složitý charakter. Jsem si vědomý toho, že je s ním hodně práce a každý den s ním pracuji, ale zároveň je to osobnost, má své klady i zápory. Samozřejmě se zápory se snažíme pracovat a také rozvíjet jeho kladné stránky. Také občas mívám chvilky (každý druhý den), kdy bych ho nejraději nakopal do prdele, ale fotbalově je Roman natolik silný, že v něm vidím perspektivu, že bychom z něj mohli udělat lídra týmu. Co se týče lavičky, momentálně jeho góly táhnou mužstvo, ale když jeho výkony budou tak slabé, že mě nasere, tak ho na tu lavičku posadím.

Všechny odpovědi najdete tady

Co si myslíte o fanoušcích v Liberci? Nemyslím takové to klišé, že jsou super atd. Popravdě, jak na vás působí celá ta atmosféra?
každý jeden hlas nás v těžkých chvílích žene dopředu. Před každým zápasem kladu hráčům na srdce, aby hráli na sto procent svých možností, nechali na hřišti srdíčko a bojovali za Liberec. Touto větou končím přípravu na každý zápas. Není to fráze, je to skutečnost. Právě nasazením, bojovností a dobrou hrou chceme na stadion přilákat více diváků. Po každém utkání, ať už doma či venku, připomínám hráčům, aby šli všem fanouškům poděkovat za podporu, kterou potřebujeme hlavně, když se nám nedaří.

Jaký je Rolando Aarons?

Proč nedostává tolik prostoru Pázler a Pešek?
Nikdy bych si nedovolil rozlišovat své hráče podle barvy pleti nebo národnosti. Každý může mít svůj názor na konkrétní hráče, u mě hlavně rozhoduje celotýdenní práce na tréninku a momentální forma. O sestavě se rozhoduji podle svého nejlepšího svědomí a vědomí, společně s trenérským týmem a bereme v potaz i taktiku na zápas a hru soupeře. Na základě toho se rozhodujeme, kdo by měl nastoupit.

Je na Aronsovi vidět rozdíl, když okusil Premier League, co do přístupu i kvality a jestli to vnímají i ostatní hráči jako přínos, a je v klubu spokojený?
Aaronse jsme brali z Premier League s tím, že pomůže týmu zvednout útočné kvality. Je to mladý, talentovaný hráč, který má velký potenciál ve hře dopředu, ale má i rezervy, co se týče hry směrem dozadu. Stále ještě probíhá jeho adaptace, doufám, že když bude v plné síle a pohodě, tak mužstvu pomůže. Doufám, že jeho rychlost a kvalita přinesou branky. Co já vím, tak s kolektivem i prostředím je spokojený.

Našel jste společnou řeč s panem majitelem?
Majitel pan Kárl je schopný člověk a dobrý byznysmen. Má své představy. Hodně se hádáme, ale o tom to je, když dva něco budují a mají rozdílné názory, nemusí to být jen o přitakávání. Jinak bych na svoji židli nemusel vůbec sedět.

Co vás vedlo ke změně v bráně, že dostal šanci Nguyen?
Po pohárovém utkání v Brně, kde Filip podržel mužstvo, jsme se rozhodli dát mu šanci i v lize.

Slyšel jsem že se s některými hráči v kabině ani nebavíte co je na tom pravdy?
Mám ve zvyku, že před každým tréninkem si podáváme ruce s každým členem týmu. Před tréninkem máme minimálně půlhodinu, kdy je prostor pro řešení možná i osobních problémů mých svěřenců. Nemám pocit, že bych s někým nemluvil.

Jaké bylo vaše angažmá ve Vladivostoku? Otázka: Zdravím trenére. Rád bych se zeptal na vaše angažmá ve Vladivostoku. S týmem jste došel až do čtvrtfinále ruského poháru, body se sbíraly a přesto jste byl po vítězném ligovém zápase odvolán. Co tedy bylo příčinou vašeho konce?
Příčinou našeho konce byly především dluhy vůči nám a týmu. Na cestování jsem si zvykl, nebyla jiná možnost, důležité pro mě bylo, že to velmi dobře zvládali hráči, kteří na venkovních utkáních podávali dobré výkony. Pracovně se celkem dařilo, bohužel klub nebyl finančně stabilizovaný. Tím, že jsem v Rusku už hrával za Dynamo Moskva a působil jsem i v Arménii, adaptace byla bezproblémová, život byl pro mě v pohodě.

Štítky Online, rozhovor, chat, Zsolt Hornyák, Slovan Liberec, trenér, Liberec, Drbna.cz, trénink, Premier League, Rolando Aarons, Vladivostok, Jiří Spáčil, OHK Dynamo Moskva

Barometrem kvality naší práce je odezva fanoušků na stadionu, říká trenér Slovanu Zsolt Hornyák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.