Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan se chystá na derby. Chceme trofej zpět, shodují se Hornyák s Potočným

Už devětačtyřicáté ligové derby se odehraje v neděli v Jablonci. Na zápas se chystají oba týmy trochu jinak. Zatímco Slovan má přípravu už od pondělí, Jablonec ještě dnes večer hraje Evropskou ligu s Astanou. Liberečtí by rádi přivezli trofej pro vítěze zpět do Liberce, na jaře totiž v Jablonci prohráli 2:0.

„Derby je pro nás důležitý zápas, který chceme vyhrát a přivést skleněnou trofej zpět do Liberce,“ říká před utkáním Roman Potočný. Ten v zápase se Slavií přišel k tržné ráně na noze. Druhý poločas tak hrál se třemi stehy. „Od malička jsem vychovaný tak, že nesmím být uplakánek. Chtěl jsem pomoci mančaftu, to je důležité,“ dodává s tím, že žádné úlevy v tréninku nemá.

Podle něj bude derby těžký zápas, Slovan si ale chce dávat pozor na celý tým Jablonce a ne jen na Michala Trávníka, který v poslední době Jablonecké svými góly táhne. V tom se shoduje i s trenérem Hornyákem. „Máme se na co těšit, ale nezaměřujeme se na jednotlivé hráče, ale na celý tým,“ řekl Zsolt Hornyák, podle kterého může být pro Slovan i menší výhoda, že Jablonec bude mít v nohách utkání Evropské ligy.

I pro něj jde o prestižní zápas. „Jde o Podještědské derby, je to založené na vztazích mezi fanoušky. Chceme trofej dostat zpátky do Liberce,“ dodal.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky derby, Jablonec, Liberec, Slovan, fotbal, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Zsolt Hornyák, Evropská liga UEFA, FC Astana, SK Slavia Praha, Roman Potočný, Michal Trávník

Slovan se chystá na derby. Chceme trofej zpět, shodují se Hornyák s Potočným  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.