Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Podještědském derby gól nepadl. Jablonec zahodil penaltu

Žádných gólů a po hříchu ani mnoha gólových šancí se diváci v devětačtyřicátém ligovém derby nedočkali. Šlo především o taktický boj. Největší příležitost měl Jablonec v 76. minutě, kdy Považanec zahodil penaltu. V samém závěru nastavení pak po brejku mohl rozhodnout domácí Acosta, ale bránu přestřelil.

Slovan se musel vypořádat s absencí trenéra Hornyáka, který dostal dvouzápasový trest za kritiku rozhodčích proti Slavii. Úvod utkání byl opatrný, hra se odehrávala především ve středu hřiště. Vzrušení v první půli přinesla snad jen nepovedená střela Považance, rána Peška, který se vrátil do sestavy hostí a také vyběhnutáí hostujícího gólmana Nguyena, který míč nahrál na nohu Trávníka, ten ale z velké dálky bránu netrefil.

Druhý poločas přinesl více příležitostí. Do vedení mohl jít Liberec, Koscelník po hodině hry poslal skákavý centr do vápna, ale Oršula minula a Hybš před odkrytou bránou míč špatně trefil.

A pak přišla 76. minuta a už zmíněná penalta. Koscelník srazil Masopusta, míč si postavil Považanec, ale míč kopl do středu brány, kde ho vychytal Nguyen.

V úplné závěru mohl špatn zahraný roh hostí potrestat domácí Acosta, centr Masopusta ale do brány nedostal.

Petr Rada (Jablonec) „Liberec to postavil na rychlostních hráčích. Asi vycítil, že jsme měli zápas ve čtvrtek. První poločas jsme 10 minut čekali, co soupeř, pak jsme se dostali do tempa. Soupeř hrozil jen po stranách, dvakrát se prosmýkl kolem lajny, ale finální přihrávka skončila na našich hráčích. První poločas byl vyrovnaný, i když Jovovič měl jednu stoprocentní šanci. Ocitl se úplně sám na malém vápně a dal to do středu. V druhém poločase jsme hráli dál aktivně, ale byla tam nepřesnost v některých finálních situacích. Přesto jsme měli dost situací na to, abychom se dostali do vedení. V hektickém závěru jsme měli dvě velké šance. Jedna penaltová a druhá v 93. minutě. Máme určené tři hráče na penaltu - Trávník, Považanec, Chramosta. Ten tam nebyl, takže byli určení tito dva. Pak záleží, v jakém kdo je rozpoložení. Vzal to na sebe Považanec, bohužel to nevyšlo. Po zápase, co jsme odehráli ve čtvrtek, hráči odvedli dobrý výkon. Nebylo tam tolik kombinace, ale s nasazením a přístupem jsem spokojený. Liberec hrál kompaktně, ale do stoprocentní šance jsme ho nepustili."

Miroslav Holeňák (Liberec) „Myslím, že derby bylo kvalitní. Z našeho pohledu zasloužená remíza, bod jsme si za bojovnost zasloužili. Je pravda, že největší šanci utkání měl Jablonec v podobě penalty, kterou Filip Nguyen výborně chytil. Útočník tam šel šikovně, dal si před Koscelníka nohu. Martin chtěl hrát balon, byl v pohybu a nešikovně došlo ke kontaktu. Rozhodčí to posoudil jako penaltu, asi byla. Herně jsme vůbec nepropadli, bohužel jsme si nevytvořili žádnou úplně stoprocentní gólovou šanci. Výsledek 0:0 proto musíme brát. Měli jsme takové náznaky akcí, ale finální fáze nám nešla. Buď jsme to vyřešili nekvalitně, nebo to Jablonec dobře ubránil. Všichni trenéra dobře známe, že je emotivní, na té střídačce samozřejmě chyběl. Byli jsme před zápasem domluveni, jak reagovat na různé varianty. Přípravu dělal trenér a v poločase měl přístup, takže měl také hlavní slovo. Takže se to zvládlo."

FK Jablonec - Slovan Liberec 0:0

Žluté karty: 78. Hübschman - 67. Potočný. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka

FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lishka, Hanousek - Hübschman (C) - Masopust, Trávník, Považanec (87. Kubista), Jovovič (46. Acosta) - Ikaunieks (64. Doležal)
FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Breite (C), Ševčík, Pešek (70. Aarons) - Oscar - Oršula (64. Pázler)

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, derby, Jablonec, FK Baumit Jablonec, Filip Nguyen, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, trenér, SK Slavia Praha, Petr Rada, Miroslav Holeňák

V Podještědském derby gól nepadl. Jablonec zahodil penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.