Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mohl jsem jen získat, naštěstí se to povedlo, řekl po derby gólman Nguyen

Stal se hrdinou libereckých fanoušků, v devětačtyřicátém derby totiž v závěru chytil penaltu. Po zápase ale působil skromně, svůj zákrok považoval za šťastný. Mrzela ho ztráta dvou bodů, v Jablonci chtěl jeho tým vyhrát a využít tak možné únavy domácích z Evropské ligy.

O bodu z derby

Vzhledem k průběhu zápasu jsme s bodem spokojení. Každopádně na začátku jsme chtěli vyhrát, bohužel. Věděli jsme, že by Jablonci mohly dojít síly kvůli Evropské lize, ale bod musíme brát.

O penaltě v závěru

Abych řekl pravdu, ani jsem nevěděl, že Jakub Považanec dával v předchozích třech zápasech dva góly. Byla to pro mě zkrátka penalta a takhle v závěru... Na to ani nejde moc co říct, mohl jsem jen získat a naštěstí se to povedlo. Chtěl jsem střelce hlavně co nejdéle ustát, aby to dal doprostřed nebo doprava. Naštěstí penaltu kopl takto blbě a povedlo se mi míč chytit. V podstatě mě trefil, měl jsem takový vnitřní pocit.

O brejku Jablonce v nastavení

Možná jsem mohl chytit centr, vyběhnout. Když se ke mně dostali, snažil jsem se co nejvíc přiblížit a naštěstí přestřelil. Dobře to dopadlo. Celkově jsme mohli vyhrát jak my, tak soupeř.

O absenci trenéra Hornyáka

Ani jsem to nijak nevnímal. Atmosféra byla dobrá, takže by stejně nebyl slyšet. Před zápasem se nás jen snažil o to víc namotivovat, že by rád získal trofej, která se uděluje za výhru v derby, zpět do Liberce.

O brankářské jedničce

Jsem samozřejmě spokojený. Čekal jsem na šanci, snažím se ji chytit za pačesy. Doufám, že to takto bude pokračovat dál, zatím se cítím každý zápas lépe a lépe.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Jablonec, derby, Filip Nguyen, FK Baumit Jablonec, Evropská liga UEFA, Jakub Považanec, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohl jsem jen získat, naštěstí se to povedlo, řekl po derby gólman Nguyen  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.