Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liga se dohrává v Liberci. Slovan přivítá Mladou Boleslav

Jediné utkání zbývá odehrát v rámci 14. kola nejvyšší fotbalové soutěže. O body se od 18 hodin utká Slovan Liberec s Mladou Boleslaví. V utkáních Středočechů padá hodně branek, a tak se diváci U Nisy mají na co těšit. Pod Ještěd se vrací kanonýr Komličenko, který v Liberci hrál a v Boleslavi vede ligovou tabulku střelců.

Slovan v posledních utkáních opět přestal střílet góly, nutno ovšem dodat, že hrál s velmi silnými soupeři. Se Slavií doma těsně prohrál, v rozjetém Jablonci uhrál bezgólovou remízu. V zápasech s Boleslaví ale padá hodně gólů, v průměru 3,6 na utkání. Boleslav má také druhý nejlepší útok v soutěži a zároveň jednu z nejhorších obran, inkasovala už 29 gólů.

Boleslav do Liberce přiveze starého známého. Nikolaj Komličenko střílel góly v Liberci a v Boleslavi jich dává ještě víc. Za třináct odehraných kol jich nastřílel rovnou dvanáct.

Oba týmy mají zatím shodný počet sedmnácti bodů, před nimi se začíná otevírat propast, šestý Jablonec má hned o devět bodů více, vítěz dnešního zápasu se tak udrží na dostřel skupině, která bude hrát o titul.

Co se týče bilance vzájemných utkání, historicky úspěšnější je Slovan. Z 28 duelů vyhrál hned 14. Osmkrát slavil soupeř a jen šestkrát zápas nenašel vítěze. Liberečtí vstřelili i víc branek (56), Mladá Boleslav se prosadila čtyřiačtyřicetkrát.

Slovan je úspěšnější i v posledních zápasech. Poslední utkání se odehrálo U Nisy za vánice a mrazu a Slovan vyhrál 1:0 brankou Matěje Pulkraba. A Liberec vyhrál i předchozí dvě měření sil a to jednoznačnými poměry 3:0 a 4:0. Branku inkasoval od Středočechů naposledy 31. července 2016.

Miroslav Holeňák (Slovan Liberec) „Mladá Boleslav je v této sezoně nevyzpytatelný soupeř. Dokáže vysoko vyhrát a vzápětí vysoko prohrát. Určitě už ale budou poučení z těchto výkyvů. Viděl jsem poslední utkání, ve kterém Boleslav docela jasně po dobrém výkonu přehrála doma Bohemians 3:0. Před časem dokázala třeba vyhrát v Jablonci také 3:0, takže to by pro nás mělo být takové varování. Stěžejní nejspíš bude dobře pohlídat útočníka Komličenka, který je neuvěřitelně produktivní a ke gólům dokáže přidávat i asistence. Pozor si budeme samozřejmě muset dát i na jiné hráče, ale přece jen Komličenko je teď pro pro ně klíčový fotbalista číslo jedna. Boleslav je celkově hodně silná v ofenzivě, ale na druhou stranu má trochu problémy v defenzivě a toho musíme maximálně využít. Po nešťastné minulé domácí prohře se Slavií bychom strašně rádi U Nisy zase bodovali naplno, i vzhledem k postavení v tabulce, ve které máme stejně bodů jako Boleslav."

Jozef Weber (Mladá Boleslav) „Myslím si, že Liberec odehrál velmi dobrá utkání doma se Slavií Praha i naposledy v derby v Jablonci, i když v nich nevyhrál. Slovan má běhavé mužstvo, kvalitní hráče a připravovali jsme se na hodně těžký zápas. My se snažíme o otevřený a ofenzivní fotbal i venku, Liberec hraje podle mě také tak, proto věřím, že to bude pro fanoušky hezké utkání. Jen bych si přál, abychom se už zlepšili v defenzivě, protože jsme sice hodně gólů dali, ale také jsme jich hodně dostali. Nechceme pokračovat na houpačce nevyrovnaných výkonů a výsledků. Po domácí výhře nad Bohemians jedeme i proti Liberci zabojovat o body. Vzhledem k tomu, že se první liga po základní části rozdělí na skupiny a s Libercem teď máme stejně bodů, tak to bude pro obě mužstva velice důležitý zápas pro další vývoj v tabulce. Navíc je to pro zdejší region takové malé derby a pro fanoušky má o něco větší náboj a rivalitu."

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, Nikolaj Komličenko, Lužická Nisa, FK Baumit Jablonec, SK Slavia Praha, Ještěd, Bohemians 1905, Miroslav Holeňák, Matěj Pulkrab

Liga se dohrává v Liberci. Slovan přivítá Mladou Boleslav  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.