Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Slovan pálil šance, nedal penaltu. Smůlu protrhl v závěru střídající Oršula

Neuvěřitelný zápas odehrál Slovan v dohrávce 14. kola ligové soutěže. Vystřelil pětadvacetkrát, zvonila tyč i břevno a Potočný dokonce nedal penaltu. Až v závěru pak skóroval Oršula a přinesl domácím kýžené tři body.

Liberec byl od počátku jasně lepší. Už v páté minutě napřáhl Pešek a míč skončil na tyči. O čtyři minuty později měl na hlavě gól Aarons, ale v tu chvíli začalo skvělé představení hostujícího brankáře Šedy, který šanci zneškodnil a poradil si i s dorážkou Karafiáta.

Tlak domácích pokračoval a v 18. minutě zvonila branková konstrukce znovu. Ševčík vypálil, rána byla tečovaná a dopadla na břevno. O minutu později zakončoval Potočný, ale Šeda byl opět na místě.

Boleslav jakoby neexistovala a Liberec nadále útočil. Ve 34. minutě přišel faul Takácse a kopala se penalta. Míč si postavil Potočný, vypálil k tyči, Šeda ale vyrazil. Slovan pak trochu vypadl z role a do poločasu už se skóre neměnilo.

Do druhé půle ale domácí opět vletěli a hostující gólman měl plno práce s šancemi Potočného, Aaronse a dalších.

Až po hodině hry přišla šance Boleslavi, Komličenko chtěl dát od brankové čáry míč na malé vápno, ale Karafiát si ho málem srazil do brány.

V dalších minutách ale opět zakončoval Liberec, střídajícího Pázlera vychytal Šeda, který o minutu později zasáhl i proti dorážce Ševčíka z malého vápna. A tak mohla domácí potrestat Boleslav. Komličenko utekl obraně, ale vyznamenal se domácí brankář Nguyen.

Slovan se nadále hnal za vítězným gólem, ten ale přišel až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Do té doby fantastický Šeda si neporadil se stříleným centrem Koscelníka, vyrazil ho o Oršulovi a ten uklidil míč do sítě – 1:0.

Liberec pak zkušeně zvládl i čtyřminutové nastavení a bere tři body.

Slovan Liberec – Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branky: 88. Oršula. Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Caletka. ŽK: 44. Ševčík, 72. Karafiát, 75. Breite - 24. Přikryl, 80. Kateřiňák, 90+4 Komličenko. Diváci: 3933.

Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Potočný (61. Pázler), Breite, Ševčík, Pešek (80. Oršula) – Oscar – Aarons (90+2. Mikula)
Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Takács, Hůlka, Křapka – Jaroslav Diviš (77. Novák), Hubínek, Matějovský (46. Kateřiňák), Přikryl – Komličenko, Ladra (52. Džafić).

Slovan - Mladá Boleslav (5.11. 2018)

Pondělí, 5. listopadu 2018, 20:17

Slovan - Mladá Boleslav (5.11. 2018)
Slovan - Mladá Boleslav (5.11. 2018)

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, FK Mladá Boleslav, Jaroslav Diviš

FOTO: Slovan pálil šance, nedal penaltu. Smůlu protrhl v závěru střídající Oršula  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.