Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan vyhrál na Slovácku gólem Nešického. Nguyen opět chytil penaltu

Liberečtí fotbalisté vezou ze Slovácka tři body. V sobotním utkání padl jediný gól, který vstřelil Aleš Nešický. Hrdinou se opět stal gólman Nguyen, který po utkání v Jablonci chytil další penaltu. A opět po faulu Koscelníka.

Slovan byl od počátku aktivnější a měl také více ze hry. Chyběly ale šance. Liberec měl několik náznaků, velká šance ale přišla až ve dvacáté minutě, kdy si Havlík do vlastní sítě málem srazil centr Oscara. Skóre se tak měnilo až o deset minut později. Pešek zpětnou přihrávkou našel Nešického a ten nekompromisní ranou překonal domácího gólmana. Hosté pak první poločas už v pohodě dohráli.

Ve druhé půli se Slovácko zlepšilo a mělo i několik šancí, žádnou ale nedotáhlo. Skóre tak mohli navýšit hostující Pešek, který pronikl do vápna a vystřelil, zasáhl ale brankář Trmal.

Z ničeho nic ale dostalo Slovácko možnost vyrovnat. Koscelník zbytečně fauloval ve vápně, míč si postavil právě faulovaný Kuchta, Nguyen ale jeho střelu vystihl. Slovácko pak mělo ještě jednu velkou možnost, Havlík ale bránu překopl.

Petr Vlachovský (Slovácko) „První půle se převážně odehrávala mezi šestnáctkami. Chtěli jsme držet míč a být nebezpečnější. Což se nám nedařilo. Více jsme se soustředili na bránění než na útočení. Soupeře jsme do ničeho výrazného nepouštěli. Hra byla hodně opatrná, takže nikdo neměl výraznou šanci. Rozhodla jedna standardní situace, při níž jsme udělali dvě hrubé chyby. Taková zaváhání soupeř neudělal. Ve druhé půli jsme hráli aktivněji. Více soupeře napadali. Hra byla z naší strany lepší. Zápas se lámal v posledních patnácti minutách, kdy jsme dvě vyložené šance v podobě penalty a střely Marka Havlíka neproměnili. Proto jsme prohráli."

Zsolt Hornyák (Liberec) „Od první minuty bylo jasné, že jsme si přijeli pro tři body. Hlavně v prvním poločase jsme měli územní převahu a byli dominantnější v ohrožení branky. Dobře jsme kombinovali. Škoda, že jsme po krásném gólu Nešického nepřidali na konci prvního poločasu další branku. Aaronse vychytal brankář Trmal. Čekali jsme, že ve druhém poločase bude soupeř agresívnější a vrhne všechny síly do útoku. My jsme přestali kombinovat ve středu pole. Slovácko nakopávalo dlouhé míče. Mohli jsme po akci Peška přidat druhý gól. Při penaltě mně zatrnulo. Byla by škoda v takto rozehraném zápase ztratit body."

Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branky: 30. Nešický. Žluté karty: 53. Sadílek, 77. Kuchta - 36. Nešický, 68. Aarons, 74. Potočný. Rozhodčí: Rejžek - Pelikán, Kříž. Diváci: 3674

1.FC Slovácko: Trmal - Reinberk, Krejčí, Hofmann, Juroška - Kalabiška, Havlík, Daníček, Sadílek (C) (56. Hellebrand), Navrátil (72. Petr) - Zajíc (61. Kuchta)
FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát (C), Hybš – Potočný, Oscar, Ševčík, Pešek (89. Kerbr) – Nešický (70. Oršula) – Aarons (84. Pázler)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Slovácko, 1. FC Slovácko, Aleš Nešický, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Marek Havlík, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Zsolt Hornyák

Slovan vyhrál na Slovácku gólem Nešického. Nguyen opět chytil penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.