Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan nezvládl poslední domácí zápas podzimu. Opavě podlehl 1:2

Závěr podzimu se Liberci nedaří. Po prohře v Teplicích si chtěl spravit náladu s Opavou, jenže prohrál. Na vedoucí gól ještě domácí odpověděli, po vyloučení Ševčíka ale v závěru inkasovali podruhé. Zápas na stadionu sledovaly necelé dva tisíce lidí.

První půle začala pro domácí šokem. Po nedorozumění domácí obrany odvrátil Kačaraba balón jen k Schaffartzikovi, který centrem našel hlavu Janetzkého – 0:1

Slovan se pak dostával do tempa a v 15. minutě bylo srovnáno. Potočný se postavil k přímáku zpoza vápna a krásnou střelou uklidil míč do sítě.

I nadále byli domácí aktivnější, šancí ale bylo poskrovnu. Diváky zahřála snad jen pumelice Breiteho.

Druhý čas začal stejně, jako skončil ten první. Slovan by aktivnější, jeho postupné kombinace ale Opava dokázala bránit. Dlouho se ale hrálo bez šancí. Až v 79. minutě se po centru hlavou opřel do balonu Žídek, bránu ale přestřelil.

O minutu později šel Liberec do deseti. Na hranici vápna Opavy šel do skluzu Ševčík, který se nakonec srazil s Kayambou. Zákrok rozhodčí ocenil žlutou kartou pro domácího hráče, v utkání už druhou.

A Opava přesilovku rychle využila. Po rohu se míč odrazil k Simerskému a ten ho uklidil do sítě.

Slovan pak sice i v oslabení Opavu zatlačil, k vyrovnání už to ale nevedlo, i když v nastavení po velkém závaru mohl vyrovnat nejprve Mashike a po něm Potočný.

Slovan Liberec - Opava 1:2 (1:1)

Branky: 15. Potočný - 7. Janetzký, 84. Simerský. Žluté karty: 51. Potočný, 59. Ševčík - 65. Janetzký. Červené karty: 80. Ševčík. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Ratajová. Diváci: 1958

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Mara - Potočný, Breite (C), Oscar (79. Oršula), Malinský (64. Mashike) - Ševčík - Pázler (56. Aarons)

Slezský FC Opava: Fendrich - Kuzmanović (C), Simerský, Svozil, Židek - Schaffartzik, Řezníček (81. Jursa) - Kayamba, Janetzký, Zapalač (90. Freit) - Juřena (85. Jurečka)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Opava, FC Slovan Liberec, SFC Opava, FK Teplice, podzim

Slovan nezvládl poslední domácí zápas podzimu. Opavě podlehl 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.